21/06/15

Τα μυρμηγκάκια





Βλεπω τα απελπισμένα μυρμηγκάκια να τρεχουν περήφανα στο έδαφος
κουβαλώντας τους δημίους τους στη πλάτη
Μην τρέχεις ετσι βρε χαζό θα σκοντάψεις και θα σπάσεις το κεφάλι σου
πριν προλάβεις να σωθείς από τους σωτήρες σου

Κι εσυ σκάσε επιτέλους να μιλας ακατάπαυστα ελεεινέ πολιτικάντη
οι υποκριτικές ρητορείες σου θραύσματα 
που σκοτώνουν τους αθώους περαστικούς στο δρόμο
(V)


__________________
Video
Ο μέρμηγκας / Μάνος Λοίζος 



12 commenti:

  1. !!!!! Ουφ πια...
    Την καλημέρα μου ♥

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Τι να πω βρε Ελεν
      Η δυστυχια του να εισαι ελληνας η μυρμηγκι
      Αν ηξεραν και τι ακριβως υποστηρίζουν τουλαχιστον

      Elimina
  2. Σωτήρες παντού ...πήξαμε!
    Πάντως δεν είναι ότι δεν ξέρω τι (μου) γίνεται.
    Είναι που δεν αντέχω τους αμνήμονες!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Πηξαμε με σωτηρες και πολιτικους μεσσιες από παντου
      Εκεινοι οι πολιτικοι που μας χρεωκοπησαν και αφου μας "εσωσαν" μια φορα με τα μνημονια αλλα δεν τους βγηκε ενώ θαπρεπε να βρίσκονται στη φυλακη και όχι να κυκλοφορουν ελευθεροι μεσα στη βουλη εχουν το θρασος να θελουν να μας ξανασωσουν.
      Και οι αλλοι που ενω υπόσχονταν προεκλογικα να σχισουν τα μνημονια σε μια νυκτι, παραμύθιασαν έναν οολκληρο λαο που τους πιστεψε και τους εφερε στην εξουσια τωρα συνεχιζουν να τον γεμιζουν καθημερινα με ψεμματα και μπουρδολογιες αλλα το χειροτερο απο ολα για να διατηρηθούν στην εξουσια επινοούν ένα σωρο εσωτερικους και εξωτερικους εχθρους σπέρνοντας ταυτόχρονα διχονια σε ένα λαο που είναι ετοιμος να φαει ο ενας τις σάρκες του αλλου. Εκει φτασαμε.
      Δεν αντεχεται τοση σωτηρια βρε παιδι μου

      Ευχαριστω Αιρις

      Elimina
  3. ουπς! ήταν πολύ γρήγορο...!!! :)))

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Όπως σου εξηγησα ηταν θεμα "βαρους" για ένα μπλογκ που ταξιδευει στο πελαγος, επειτα σκεφτηκα να βοηθήσω λιγο τα καημένα τα μυρμηγκακια. Σε ευχαριστω παντως.

      Elimina
    2. έχεις δίκιο και καλά έκανες.

      Elimina
  4. Πολύ σοφά τα λόγια αυτά. Ίσως τα πιο σοφά που ταιριάζουν στο δράμα της πατρίδας μας.
    Για να δούμε τι θα γίνει.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Μια χωρα χρεωκοπημενη όχι μονο οικονομικα αλλα και πολιτιστικα κι ολοι να παιζουν παιχνίδια στις πλατες ενός λαου, αλλοι θελουν ευρω αλλοι θελουν δραχμη, αλλοι ευρωπη και αλλοι απομόνωση, και το χειροτερο εμφυλιοπολεμικα σύνδρομα και διχασμος της κοινωνίας.
      Κανενας δεν λεει την αληθεια, κανενας δεν επιθυμεί να αλλάξει τιποτα, κουβεντα για το παρασιτικο οικονομικό μοντελο αυτης της χωρας αντιθετα συνεχιζεται η διατηρηση του χρεωκοπημενου πελατειακου συστηματος από μια άλλη κομματικη νομενκλατούρα.
      Και ουσιαστικα τι εχουμε? αντιμνημονιακη προπαγανδα και επικοινωνιακή διαπραγμάτευση για το ποπολο αλλα ουσιαστικα νεος δανεισμος και υπογραφη ενός νεου μνημονιου.

      Elimina
  5. Μυρμηγκάκια είναι όλα αυτά τα ανθρωπάκια που ζουν την ζωή των αφεντικών μέσα από τα γκλάμορους περιοδικά και τις ηλίθιες λαιφσταλίστικες εκπομπές νομίζοντας πως έγιναν η αστική τάξη γιατί κατάφεραν να δουν την Μύκονο από κοντά κάποια Σαββατόβραδα και τώρα κουνάνε κακογραμμένα πλακάτ παρέα με παρακρατικούς,απογόνους χαφιέδων και δοσίλογων,βασανιστών και πολιτικούς που φτύνουν σε κάθε εκφορά του λόγους τους. Δεν τους λέει κανένας πως η αστική τάξη δεν χαλάει τα τακούνια της στα πλακόστρωτα και στέλνουν αυτά τα πιθήκια, γελώντας πίσω από τις πλάτες τους.Γιατί η αστική τάξη δεν έκανε από μόνη της ποτέ κανέναν αγώνα, πάντα δια μέσου ηλιθίων δουλοπρεπών υπανθρώπων πετύχαινε τους σκοπούς της.
    Μιλάνε για Αριστερή Δικτακτορία και διαδηλώνουν ελεύθερα στο Σύνταγμα εκεί που χυνόταν αίμα σε κάθε διαδήλωση για λιτότητα,περικοπές συντάξεων,εργασιακά και δεν σηκώνονται οι πλάκες να τους χτυπήσουν κατακούτελα.
    Ας φωνάζουν αγκαλιά με όλους εκείνους που είναι παρελθόν αλλά δεν το ξέρουν ακόμα,δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν. Αλλά που θα πάει, θα το καταλάβουν πως και η ιστορία τους έχει καταγράψει ήδη και έχουν μπει στο χρονοντούλαπο, μένει λίγο ακόμα να κλείσουμε και τις πόρτες.

    Την Καλημέρα μου Velvet, με βροχή σήμερα αλλά κάπου μπερδεύτηκε και το Καλοκαίρι μας...

    RispondiElimina
  6. Λεβινα
    Για να ξεκαθαρισω
    Μυρμηγκακια ειμαστε ολοι μας σκυφτοι υπηρετες που κουβαλουμε στην πλατη τους αφεντες μας
    Από οποια ταξη κι αν προερχόμαστε, αστικης, υπεραστικης και εργατικης
    Για μενα η εξουσια ότι μανδυα κι αν φοραει (δεξιο η αριστερο) παραμενει εξουσια
    Με φυλακιζει με αλυσοδενει και μεσα από τους νομους της με υποχρεωνει να την υπηρετω
    Και οσο θα υπαρχει εξουσια θα υπαρχουν εξουσιαζομενοι ανθρωποι
    Κομματα αποκομματα και περιττωματα μου προκαλούν αλλεργία
    Ιδεολογισμοι – ισμοι και παραλογισμοί το ιδιο
    Η δικη μου κοινωνια δεν εχει ουτε δεξιους ουτε αριστερους
    Δεν εχει ετικετες που χωριζουν τους ανθρωπους σε πατριωτες και προδοτες
    Εχει μονο ελεύθερες ανθρωπινες υπαρξεις
    Και σε μια τετοια κοινωνια θελω να ζησω να αγαπησω και να πορευτω

    Σε ευχαριστω

    RispondiElimina
  7. Τα μνημόνια ενώνουν τους λαούς!

    Πιτσιρίκο μου, σε παρακαλώ, έχω μπερδευτεί:
    Αν εγώ που υποστήριξα ΣΥΡΙΖΑ, ήμουν αντιμνημονιακή και αριστερή, και μνημονιακοί ήταν οι δεξιοί, αν ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράψει μνημόνιο, εγώ γίνομαι μνημονιακή; Δηλαδή δεξιά;

    Και κάτι φίλοι μου που έλεγαν «ναι στα μνημόνια για να μείνουμε Ευρώπη», ήταν τελικά συριζαίοι; Μήπως ο Τσίπρας είναι δεξιός μνημονιακός; Ή το μνημόνιο είναι στην πραγματικότητα αριστερό, οπότε ο Σαμαράς ήταν πάντα συριζαίος και μας το έκρυβε;

    Αυτοί που είναι πάντα πιστοί στη γραμμή του κόμματος, του όποιου κόμματος, π.χ. οι αριστεροί, πρέπει τώρα να βγουν να διαδηλώσουν «μένουμε Ευρώπη»; Μήπως οι νεοδημοκράτες πρέπει να βγουν να διαδηλώσουν κατά του μνημονίου, επειδή υπογράφεται από αριστερή κυβέρνηση;

    Ή μπορούμε να βγούμε όλοι μαζί αγκαλιασμένοι στους δρόμους και να πανηγυρίζουμε για τη μεγάλη-επιτυχία-πρώτο-αριστερό-μνημόνιο-μετά-τα-δεξιά-μνημόνια-μένουμε-ευρω-πάση-θυσία; Ορίστε! Τα μνημόνια ενώνουν τους λαούς!
    Ε.

    (Αγαπητή φίλη, μην μπερδεύεστε με τέτοια ερωτήματα. Ούτε με αριστερούς και δεξιούς. Θα σας το πω απλά: Η Ελλάδα είναι μια γελοία χώρα με γελοίους πολίτες και γελοίους πολιτικούς. Απόλυτη αρμονία στην γελοιότητα. Αυτοί που είναι πιστοί στην γραμμή του κάθε κόμματος -εκτός από γελοίοι- είναι και καθυστερημένοι. Να είστε καλά.)
    αναδημοσίευση απο πιτσιρικο 23.06.15

    RispondiElimina