27/06/15

Το δημοψήφισμα του πόντιου πιλάτου




Επιτελους ο μεγαλος μαγος της φυλης επειτα από πεντε μηνες «σκληρων» διαπραγματεύσεων με τα χλωμα προσωπα αποφασισε να ρωτησει τη γυναικα και τα παιδια του αν πρεπει να υπογραψει η όχι. Βεβαια αυτή είναι μια συνηθης πρακτικη στα μερη των ιθαγενων (λεω τωρα) να ζητας την γνωμη των οικιων σου αλλα όχι αφου τα εχεις κανει πρωτα θάλασσα.

Το προβλημα δεν είναι το δημοψήφισμα αλλα η στιγμή και οι λογοι που επιλεγεις να το χρησιμοποιήσεις. Εφοσον όμως διαπραγματευεσαι οπως υποστηριζεις ολο αυτό το διαστημα σημαινει ότι γνωριζεις από την αρχη τις προτασεις των συνομιλητων σου και θα επρεπε να ειχες ηδη ενημερωσει καθαρα και υπεύθυνα τον λαο για την αδυναμια επίτευξης συμφωνιας καθως και τις προθεσεις σου. Εκτος κι αν υπηρχε αλλο σχεδιο το οποιο επιμελως αποκρυφτηκε παραπλανωντας τον κοσμο που σε στηριζε, πραξη εντελως ανεντιμη και προδοτικη.

Τωρα πια τα ψεμματα τελειωσαν και ο λαος θα πρεπει να επιλέξει ποιον θα σωσει:
Τον εαυτο του ή τον μεγαλο μαγο της φυλης που σαν τον ποντιο πιλατο προτιμησε την πολιτικη του επιβιωση μεταθετοντας στο λαο τις δικες του ευθύνες για το απολυτο αδιέξοδο που τον ειχε οδηγήσει.

Και για να θυμηθουμε τι ελεγε ο μεγαλος μαγος της φυλης για το δημοψήφισμα που ειχε προτεινει ο ΓΑΠ το 2011:
«αυτο δεν θα είναι δημοψήφισμα, θα είναι μια επικίνδυνη ζαριά για τη χώρα μας»
«το δημοψήφισμα είναι τρυκ και εχει για απωτερο στοχο να κερδίσει λιγο ακομα χρονο στην εξουσια ο πρωθυπουργος»

υγ. 
Τελικα ενας πολιτικος που να εχει τα @ρχιδια να πει τη λεξη συγγνωμη στο ελληνικο λαο υπαρχει ρε?
______________
Εδω ενα εξαιρετικο κειμενο:
Τα ψεμματα της κυβερνησης συριζα (Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης
ο πρωην "Καιρος" της Ελευθεροτυπιας (και υποψ. βουλευτης συριζα) ζηταει συγνωμη που στηριξε συριζα

Κι εδω μια επιστολη προς τον Τσιπρα του Κωστα Χρυσογονου ευρωβουλευτη του συριζα
Να μην μετατραπει η Ελλαδα...Ζιμπαμπουε

18 commenti:

  1. Τι να πω φίλε μου.
    Όλοι αυτοί που έχουν επιλέξει σαν επάγγελμά τους - με το αζημίωτο - να σώσουν την Ελλάδα, όλοι τους είναι μια από τα ίδια και λυπάμαι γι΄αυτούς που τους πιστεύουν και τους χειροκροτούν. 110.000.000 ευρώ θα στοιχήσει αυτή η θεατροπαράσταση. Ποιός θα τα πληρώσει;
    Νάσαι καλά φίλε.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Οι επαγελματιες πολιτικοι κανουν την δουλεια που ξερουν, υποσχονται παραμύθια περι σωτηριας ακομη και την ωρα που η χωρα βρισκεται στο χειλος του γκρεμου.
      Ας κανουμε κι εμεις μια φορα την δικια μας, ξεσκεπάζοντας τα ψέματα. Σε κάθε περιπτωση ο λογαριασμος από μας πληρωνεται.

      Elimina
  2. Πολύ σωστά.
    Και η τραγωδία θα φτάσει στο πλήρωμα του χρόνου όταν ο λαός θα επιλέξει να σώσει τον μάγο της φυλής...
    Εν τω μεταξύ, έχεις ακούσει ποτέ πλασιέ να ζητάει συγγνώμη όταν κάτι που αγοράσανε από αυτόν δεν δουλεύει σωστά;

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Το ερωτημα του δημοψηφίσματος είναι γελοιο :
      Ναι η όχι στην προταση των θεσμων
      Δηλαδη ΟΧΙ στην προταση των μετρων της τροικας (8.800 δις) και ΝΑΙ στην προταση της ελληνικης κυβερνησης (8 δις)
      Ουσιαστικα καταστροφη με τον ένα η με τον άλλο τροπο.
      Μαλιστα εχτες ο Βαρουφακης βγηκε και ειπε:
      « Αν παρουμε μια καλη συμφωνια την τριτη θα πουμε «ΝΑΙ» στο δημοψηφισμα»
      Αν αυτος δεν είναι τυχοδιωκτισμός τι άλλο είναι

      Elimina
    2. Ποταπός τυχοδιωκτισμός (και πλήρης ανικανότητα), όπου η ερώτηση του δημοψηφίσματος θέλει τον λαό να κρατάει την λεκάνη για να νίψουν τας χείρας τους οι εκλεγμένοι "ηγέτες". Αν μη τι άλλο, η ερώτηση είναι λάθος γιατί περιέχει άγνωστα. Η ερώτηση ενός δημοψηφίσματος δεν επιτρέπεται να περιέχει άγνωστα. Στο "σου αρέσει η όχι το χρώμα μπλε;" δεν μπορεί κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα γιατί δεν ξέρει με τι χρώμα θα καταλήξει αν πει ότι δεν του αρέσει το μπλε. Και μπορεί να πει μπλε από φόβο αντί για προτίμηση. Εν τω μεταξύ το μπλε αποσύρεται από επιλογή πέντε μέρες πριν το δημοψήφισμα για αυτό. Η διατύπωση της ερώτησης του δημοψηφίσματος, κατά με, ήταν η μεγαλύτερη αδικία που έκανε κανείς σε αυτόν τον λαό τα τελευταία 5 χρόνια.

      Elimina
  3. Πολυ υποψιασμενο σε βλεπω,και με φοβιζεις...
    Αν δεν γινοταν ολη αυτη η διαπραγματευση,εστω και ΜΟΥΦΑ...
    Και πηγαινε η Κυβερνηση σε Δημοψηφισμα αμεσως....
    Θα ηταν πιο εντιμο;;
    Αν δεν διαπραγματευοταν και εκανε αμεσως ρηξη...;;
    Θα ηταν πιο εντιμο;;;
    Ποιος θα ΗΞΕΡΕ και ποιος θα ψηφιζε ρηξη..;;;

    Εκτος αν εννοεις κατι αλλο...

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Αυτή την εντυπωση μου εδιναν οι πεντε μηνες διαπραγματεύσεων ότι ο αρχικος σκοπος ηταν η ρηξη. Εδώ ο ιδιος ο πρωθυπουργος δεν παραδέχτηκε πριν μερικες βδομαδες «τωρα αρχιζει η πραγματικη διαπραγματευση)

      Βεβαιως και θα ηταν πιο εντιμο γιατι θα ξεκαθαριζε από νωρις την θεση του, δεν θα εσερνε εξαντλημενη την χωρα εδώ και πεντε μηνες σε καταρευση

      Elimina
  4. Εγώ έχω καταλάβει ότι κάθε ένας το ερμηνεύει από τη σκοπιά του. Ανάλογα το κόμμα που πρόσκειται, την συμπάθεια ή το μένος του απέναντι στον Σύριζα .καθαρά!
    Απόψε είχα κόσμο στο σπίτι. Νέα παιδιά 25χρονα.
    Ειλικρινά ..η συνταξιούχα μανούλα μου πιο ανοιχτόμυαλη μου φάνηκε!

    Αλήθεια ; Από πότε το δημοψήφισμα ..εργαλείο της δημοκρατίας άλλαξε όψη και υφή;

    Εκείνο που με θλίβει είναι ότι ξεχνάμε τις οχιές τις ευρωπαϊκές.... φτάνουμε να τους υπερασπιζόμαστε αρκεί να μην μου βρούμε ΕΝΑ μόνο θετικό στους Συριζαίους!

    Τίποτα πια δεν μας ικανοποιεί;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Γεια σου Αιρις
      Θα μιλήσω προσωπικα για τους αλλους δεν ξερω
      Υποστηριζα συριζα με την ελπιδα να αλλαξουν τα πραγματα στην Ελλαδα. Όχι βεβαια για να πραγματοποιησει το προγραμμα της θεσ/νικης και να επαναφερει μισθους και συνταξεις στα χρονια των παχιων αγελάδων ουτε για κανενα προσωπικό οφελος.
      Τον υποστήριξα για να φερει δημοκρατια, κοινωνικη δικαιοσυνη, λιγότερα βαρη στους οικονομικα αδύναμους, μια άλλη πολιτικη προσέγγιση απεναντι στους μεταναστες, τις περιθωριακες κοινωνικες ομαδες, για να κανει τον διαχωρισμό κρατους και εκκλησίας.
      Παρεβλεψα οποιες ατυχες στιγμες στην διαρκεια των πεντε μηνων. Εκλεισα τα ματια μου στις βαρουφακικες ασαφιες και στις μαγκιες με τα πουκαμισα εξω. Υπερασπιστηκα την προεδρο της βουλης γιατι μου αρεσει ο τσαμπουκάς της αλλα και γιατι την θεωρω μια ευσυνείδητη πολιτικο.
      Ομολογω ότι με εξέπληξε αρχικά ο τσιμπρας με την σταση του αλλα και τον ρεαλιστικο λογο του απεναντι στις ανευθυνες εσωτερικες φωνες του κομματος του. Σημερα όμως μετα από πεντε μηνες διαπραγματευσων και αφου εντωμεταξυ μεχρι χτες εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρεωσεις στους δανειστες φτανοντας στο παραπεντε μπροστα στις μεγαλες ευθυνες μιας αποφασης που επρεπε να παρει ο ιδιος προσωπικα σαν ηγετης στη δυσκολη ωρα πεταξε το μπαλακι στην εξεδρα.
      Προτεινε δημοψήφισμα ενώ όπως διατεινοταν μεχρι (17.06.15) «Δεν είναι στο μυαλό μας να καλέσουμε εκ νέου τον λαό να αποφανθεί, μιας και η λαϊκή εντολή είναι νωπή»
      Δεν ειμαι εναντια στο δημοψήφισμα και μακαρι να ειχαν προηγηθει και αλλα στο παρελθον. Με απογοητευει η ανακολουθία λογων και εργων μα περισσότερο από όλα η πραξη αποποιησης ευθυνων ενός πρωθυπουργου που στην κρισιμη ωρα εμφανιστηκε λιγος.
      Και αυτή είναι η κριτικη μου στην αποφαση του τσιπρα.

      Σε ευχαριστω για την επισκεψη και το σχολιο σου που σε τιμαει γιατι δειχνει ότι εισαι ενας άνθρωπος με κριτικη σκεψη και χωρις κομματικές παρωπιδες.

      Elimina
    2. Καλημέρα V!
      Χτες βράδυ ήμουν συναισθηματικά φορτισμένη. Πιστεύω ότι δεν διατύπωσα ακριβώς τη σκέψη μου - περισσότερο έκανα συναισθηματική κατάθεση.
      Όπως σου έγραψα ήμασταν μία παρέα νέων ανθρώπων ( εκτός από μένα και τη μητέρα μου ) και το τι άκουσαν τα αυτάκια μου δεν περιγράφεται!

      Προσωπικά αυτή τη στιγμή δεν εξετάζω τι έκανε ή τι δεν έκανε ή τι έπρεπε να είχε κάνει ο Τσίπρας.

      Δεν είχα ψηφίσει ποτέ ξανά στη ζωή μου αριστερά, χωρίς να έχω υπάρξει όμως και δεξιά. Δεν είχα αυταπάτες όταν στήριξα με τη ψήφο αυτή την κυβέρνηση ότι θα λύσει τα προβλήματα μας ως δια μαγείας, ή ότι θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις του ο Τσίπρας. Ήξερα ότι έπρεπε να διατυπωθούν αυτές οι υποσχέσεις για να πείσει μια μεγάλη μερίδα αναποφάσιστων. Εκείνο που πίστευα και εξακολουθώ να το στηρίζω είναι ότι έπρεπε να φύγουν αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το χάλι. Όπως επίσης αυτή τη στιγμή, όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα καλούμαι να αποφασίσω και να δείξω άμεσα τι σκέφτομαι. Όχι να βάζω μπροστά έναν πρωθυπουργό και να αποφασίζει για μένα και μετά αν δεν μου αρέσει να τον αναθεματίζω. Καλούμαι να έχω εγώ την ευθύνη και να αναθεματίζω εμένα.. Προσωπικά και βλέποντας το έτσι, θα πάω με δόξα και τιμή να ρίξω το κουκί μου στην κάλπη.

      Οι ώρες είναι κρίσιμες. Το αν έπαιξε μαζί μας, αν είχε σχέδιο εξαρχής αν, αν, αν... θα κριθεί στο μέλλον και θα τιμωρηθεί καταλλήλως αν αποδειχτεί ότι ήταν κι αυτός μία από τα ίδια.

      Τώρα είναι η ώρα του μεγάλου Ναι ή του μεγάλου Όχι.
      έτσι τα βλέπω εγώ.

      υγ: επουδενί δεν σου έκανα επίθεση χτες βράδυ. ήμουν πολύ ταραγμένη όταν έγραφα!

      Elimina
    3. Μην ανησυχεις δεν το εξελαβα ως επιθεση
      Αντιθετα διαλογο καναμε και πολυ καλο μαλιστα
      Χαιρομαι να εχω τετοιους ευγενεις συνομιλητες
      Καλημερα

      Elimina
  5. Οι μέρες είναι πονηρές
    κι όποιος δεν στηρίζεται
    στις δυνάμεις του κι απλά
    ψάχνει σανίδα σωτηρίας είναι
    χαμένος
    Λέμε "όχι" σε ό,τι μας πληγώνει...

    φιλί και καλή Κυριακή

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Δεν ζητησα ποτε την βοηθεια κανενος σαλτιμπαγκου πολιτικου
      και δεν εχω να απολογηθω σε κανενα και για τιποτα
      Σανιδα σωτηριας ψαχνει ο ναυαγος και ο απελπισμενος
      Λεμε οχι σε καθε παραμυθι που μας σερβιρουν

      Καλη κυριακη Ελεν

      Elimina
  6. Και βέβαια δεν υπονοούσα εσένα
    καταλαβαίνεις...

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Το ξερω Ελεν
      Την καληνυχτα μου

      Elimina
  7. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε μέσα σε αυτούς τους πέντε μήνες τον ανελέητο πόλεμο από την εσωτερική τρόϊκα που δεν σεβάστηκε την ψήφο του Ελληνικού λαού και συνέχισε απτόητη να ρίχνει λάσπη, να βάζει εμπόδια εσωτερικά κ εξωτερικά συνομιλώντας πίσω από κλειστές πόρτες με την εξωτερική τρόϊκα, προσπαθώντας να τορπιλίσει κάθε προσπάθεια έντιμου συμβιβασμού μέχρι που έφτασε ξεκάθαρα πια να απορρίπτουν κάθε Ελληνική θέση και ζητώντας παρέμβαση στο με ποιους θέλουν να συνομιλούν. Ούτε εύκολο να έρθει η Κυβέρνηση σε οριστική ρήξη, ούτε να συνεχίσει να ξεβρακώνεται για να παίζουν οι δυνατοί.
    Πληρώνουμε ακόμα και τα παιχνίδια εξουσίας μεταξύ Σόϊμπλε και Μέρκελ. Πληρώνουμε τις όποιες αντιρρήσεις μας σε συμφωνίες που μας έδεσαν χειροπόδαρα οι προηγούμενοι. Πληρώνουμε το πειραματικό οικονομικό μοντέλο που ξεκίνησε με την Ελλάδα . Πληρώνουμε όμως και τα παιχνίδια των μεγάλων Οίκων Στοιχημάτων που έχουν θησαυρίσει στις πλάτες μας. Το μόνο που δεν έγραψα είναι πως πληρώνουμε ακριβά τα δικά μας λάθη 40 χρόνων.

    Την Καλημέρα μου Velvet
    Καλή εβδομάδα εύχομαι με ψυχραιμία και θάρρος για όλους μας.

    Θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη να δούμε Έλληνα πολιτικό να ζητά συγνώμη και να το εννοεί. Αλλιώς σαν λέξη δεν λέει τίποτα.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Πληρωνουμε την επιπλαστη ευημερία των προηγούμενων χρονων τοτε που ζουσαμε με δανεικα στη χωρα του μπλε και πρασινου παπαγαλου. Πληρωνουμε τις ανευθυνότητες των πολιτικων κυβερνησεων δεξιων, σοσιαληστρικών, και αριστερων. Πληρωνουμε την ανικανοτητα μιας ομαδας ροζ τυχοδιωκτών που εριξαν την τελευταια ταφοπλακα σε αυτή τη χωρα. Πληρωνουμε τα παιχνιδια εξουσιας των ευρωπαιων σοιμπλε, μερκελ, και σια
      Τωρα θα ξαναπληρωσουμε τα ολέθρια λαθη που καναμε με το αιμα μας.

      Οτι και να συμβει εμεις θα ειμαστε ακομη εδω γιατι ποναμε το ιδιο
      Καλημερα κι απο μενα Λεβινα

      Elimina
  8. Πασόκος δεν γίνεσαι, Γενιέσαι. Και μένεις πάντα πασόκος. Και δή νεο-πασόκος.

    RispondiElimina