03/07/15

Αρνούμαι




Ανεκαθεν σε αυτή την χωρα υπηρχε μετατοπιση ευθυνων για τα δικα της λαθη παντα στους αλλους. Καποτε υπηρχαν οι αμερικανοι σημερα είναι ευρωπαιοι γενικως, αυριο θα εφευρεθουν καποιοι αλλοι. Ποτε δεν παραδεχθηκαμε ότι η ευθυνη για την δικη μας κατασταση βαραινει αποκλειστικα εμας και κανεναν αλλον.  Κατηγορουμε τους ευρωπαίους ως τοκογλυφους αλλα ταυτοχρονα τους παρακαλαμε να μας βοηθησουν για να μην χρεωκοπησουμε. Σχιζοφρενεια.

Σημερα φτασαμε στο σημειο με ένα δημοψηφισμα παρωδια που εξυπηρετει δολιους σκοπους και οχι την δημοκρατια να γινεται αιτια διχασμου αναμεσα σε ενα ολοκληρο λαο. Αραγε πως αυτος ο λαος θα συνεργαστει αυριο για το μελλον του όταν καλλιεργείτε επιτηδες το μισος στην καρδια του.

Θεωρω ότι το να ακολουθω το κοπαδι η να ανηκω υποχρεωτικα καπου υποτιμητικο για την αξιοπρεπεια μου. Αλλα αν πρεπει να επιλεξω προτιμω να ανηκω σε μια ομαδα η σε ένα κυκλο που εχει σκοπο να ενωσει τους ανθρωπους και όχι σε μια ιδεολογια η ένα κομμα που τους χωριζει.

Γι αυτό αρνουμαι να  παρω μερος σε αυτό το καλοστημενο παιχνιδι μεταξυ της ελληνικης κυβερνησης και των ευρωπαίων εταιρων μας, που οργανωσαν ενα δημοψήφισμα παρωδια με απωτερο σκοπο να διχασουν ένα χρεωκοπημενο λαο και να του φορτωσουν με μεγαλύτερη ευκολια ένα ακομη μνημονιο στις πλατες. 

Καλη μας τυχη.




5 commenti:

  1. Απλά να πω ότι προσυπογράφω και επαυξάνω κάθε λέξη που έγραψες edώ, Velvet.

    RispondiElimina
  2. Θα επανέλθω ως το τέλος της ημέρας για το σχόλιο μου.
    Προς τo παρόν αφήνω αυτό το link!
    Καλό απόγευμα v!

    https://www.youtube.com/watch?v=VoeCq16DA0k

    RispondiElimina
  3. Ήρθα πάλι!
    Kαλησπέρα V!
    Ήμουν και είμαι πάντα της άποψης ότι "εγώ, εγώ μονάχος έχω χρέος να σωθεί η γης.. Αν δεν σωθεί εγώ θα φταίω"
    Πριν καιρό, σε μια συζήτηση μου είχαν πει ότι χρησιμοποιώ λάθος ρήμα. Το φταίω. Δεν μπορώ να φταίω για όλα τα δεινά της γης. Βασικά το σωστό είναι να μιλάμε για ευθύνη, κάτι που κάνεις κι εσύ σήμερα εδώ.
    Όμως για τη σημερινή κατάσταση η ευθύνη μας βαραίνει όσον αφορά το τι στηρίζαμε τόσα χρόνια. όχι για το κομμάτι που μας πούλησαν.

    Σου έστειλα σε προηγούμενο σχόλιο ένα βίντεο. όχι ότι δεν έχουμε διαβάσει κατά καιρούς σχετικά ή δεν υποπτευόμαστε τα παιχνίδια που παίχτηκαν εις βάρος μας.
    Και ένα ακόμα παιχνίδι μπορεί να παίζεται αυτή τη στιγμή.

    Έχω τρεις λύσεις:
    ►Ναι
    ►Όχι
    ►Να μην επιλέξω/να μην ψηφίσω

    Βλέποντας ποιοι κόπτονται για το Ναι μου, με βοηθάει δια της ατόπου να το αποκλείσω.
    Το Όχι μου αρέσει σαν επιλογή γνωρίζοντας ότι αγνοώ τι κουβαλάει μετά.
    Το να μην ψηφίσω όμως πώς ακριβώς βοηθάει;

    RispondiElimina
  4. Γεια σου Αιρις

    Ειχα σκεφτει να μην απαντησω στα σχολια γιατι εχω κουραστει να γραφω και να διαβαζω τα ιδια αλλα με το δικο σου σχολιο μου ανοιξε η ορεξη.

    Καθενας εχει ένα μεριδιο ευθυνης αν οι πραξεις του προκαλουν αμεσα η έμμεσα κακο στους γυρω του. Δεν ευθύνομαι προσωπικα για ότι συμβαινει στη γη αλλα μου αναλογει ένα μερος από την συλλογικη ευθυνη του ανθρωπινου γενους.
    Το βιντεο δεν το ανοιξα γιατι δεν εχω την δυνατότητα τωρα αλλα θα το κανω όταν μπορεσω. Παιχνιδια θα παίζονται με εμας η χωρις εμας μια και οι πρωταγωνιστες δεν ειμαστε εμεις

    Εγω δεν αποκλειω δια της ατοπου τιποτα γιατι εκτος από λαθος συλλογισμος είναι μια απλοποιημένη μεθοδος που διευκολυνει την σκεψη να δικαιολογήσει μια προυπαρχουσα αποφαση που εχω στο μυαλο μου χωρις κριτικη αναλυση των δεδομενων της συγκεκριμένης στιγμης.

    Γιατι έαν το «ναι» το αποκλειεις επειδη το υποστηριζουν σαμαροβενιζελοι και σια. Με την ιδια λογικη θα πρεπει να αποκλεισεις και το «οχι» αφου το υποστηριζουν μαζι με τον συριζα, ένα ακροδεξιο κομμα οι ανελ και ένα ναζιστικο η χρυση αυγη. Όπως λοιπον εσυ δεν εχεις κατι κοινο με τους χρυσαυγιτες και τον κασιδιαρη ετσι κι αυτοι που επιλεγούν «ναι» δεν σημαινει ότι εχουν με τους αλλους.

    Δεν προτεινω να ψηφισεις η να μην ψηφισεις αυτό που εξηγώ στο κειμενο μου, ότι το δίλημμα που τιθεται με ένα απλοποιημένο «ναι και «όχι» είναι παραπλανητικο γιατι ανεξάρτητα με το αποτελεσμα η κατάληξη είναι μια και μοναδικη. Υπογραφη νεου μνημονιου μια και αυτό θελουν και οι δυο αντιμαχομενες πλευρές.

    Εσυ βεβαια όπως και πολλοι αλλοι που δεν είναι κομματικά φερεφωνα να προπαγανδιζουν την γραμμη του κομματος η να οδηγουνται από τα προσωπικα τους συμφεροντα, αλλα αγαπουν πραγματικα την πατριδα τους πιστευουν ότι ψηφίζοντας «όχι» την βοηθουν αληθινα.

    Επειτα όμως από την σημερινη ομολογια του υπουργου του συριζα Τσακαλωτου δεν απογοητευεσαι κι εσυ λιγο η μαλλον αρκετα.
    Ο τσακαλωτος λοιπον ομολογησε οτι «αποφασισαμε το δημοψηφισμα για να μην πεσει η κυβερνηση» «γιατι αν ερχοταν προς ψηφιση το προγραμμα στη βουλη η κυβερνηση θα επεφτε»
    Δηλαδη το δημοψηφισμα εγινε για την διατηρηση της κομματικης ενοτητας και για να παρεμεινει στην εξουσια η κυβερνηση και όχι για το καλο της Ελλαδας όπως εσυ, εγω και αλλοι επιθυμουμε.

    Νασαι καλα

    RispondiElimina