08/07/15

Κύριε Τσίπρα: Δείξτε ότι είστε ηγέτης και όχι ψευδοπροφήτης.




Καλωσορίσατε κ. Τσίπρα. Μη φοβάστε το Ευρωκοινοβούλιο. Είμαι χαρούμενος που ήρθατε, πρώτη φορά συζητάμε. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις.

Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες και όχι οι ελίτ.

Είμαι θυμωμένος γιατί μιλάτε για μεταρρυθμίσεις αλλά δεν τις είδαμε ποτέ τις προτάσεις. Είμαι οργισμένος γιατί διολισθαίνουμε σε ένα Grexit. Η ακροδεξιά σας χειροκροτεί.

Τρέχουμε ολοταχώς προς το grexit. Οι απλοί άνθρωποι θα πληρώσουν το λογαριασμό. Ο μόνος δρόμος για να το αποφύγουμε είναι ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων.

Nα τελειώσει το πελατειακό κράτος. Xρησιμοποιείτε το ίδιο σύστημα και εσείς για να διορίσετε τους δικούς σας, όπως έκανε πριν το ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει να μειώσετε το δημόσιο τομέα, ξέρω ότι είναι δύσκολο για αριστερή κυβέρνηση, αλλά πρέπει. Πρέπει να ανοίξετε τις αγορές. Το άνοιγμα των επαγγελμάτων. Να δείτε τα προνόμια των εφοπλιστών, των στρατιωτικών, της εκκλησίας, των πολιτικών κομμάτων. Να καταργηθούν τα προνόμια στα νησιά. Βάλτε τα σε ένα πακέτο και φέρτε τα στο τραπέζι.

Πρέπει να το κάνετε, δεν υπήρχε πρωθυπουργός τόσο ισχυρός όσο εσείς.

Θέλετε να μείνετε στην ιστορία ως ατύχημα ή ως ένας πραγματικός επαναστάτης μεταρρυθμιστής, όπως ο Τρικούπης και ο Βενιζέλος; Όχι ο Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ.

Δείξτε ότι είστε ηγέτης και όχι ψευδοπροφήτης.

Ομιλια Γκι Φερχοφστατ στο ευρωπαικο κοινοβουλιο 08.07.15 (προεδρος ομαδας Φιλελευθερων-πρωην πρωθυπουργός Βελγιου)

__________________
Πιο καθαρα κανεις δεν εχει μιλησει. Αληθειες που δεν εχουν ακουστει απο κανενα ελληνα πολιτικο. Αυτό ζηταμε ολοι κ. Τσιπρα (τουλαχιστον οποιος δεν είναι βολεμενος) για να αλλαξει πορεια αυτή η χωρα. Πραγματικες μεταρρυθμίσεις και όχι διατηρηση του πελατειακού κρατους με ευρωπαικα επιδοματα σε μια χωρα ανεργων. Τολμηστε το και ειμαστε μαζι σας. Εκτος κι αν ο σκοπος ειναι να απομονωθει η Ελλαδα απο την Ευρωπη και να γινει νεου τυπου σοβιετια. Οποτε ακυρον.


7 commenti:

  1. Αυτό που δυστυχώς δεν παραξενεύει είναι ότι κανείς στην Ελλάδα δεν έδωσε σημασία στην ομιλία του Φερχοφστατ.

    Το παράδοξο είναι ότι στην Ελλάδα μόνο μιά Σταλινοφασιστική κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει τέτοιες μεταρρυθμίσεις, με το ζόρι, με επιβολή. Μια δικτατορία. Γιατί δημοκρατικά αυτές τις μεταρρυθμίσεις δεν τις δέχεται κανείς από τον λαό (κι ας νιαουρίζουνε μερικοί ότι τις θέλουνε). Μέσα στην Ελλάδα τα λένε σαν κάτι της μόδας να λένε. Οι Έλληνες έξω από την Ελλάδα τα καταλαβαίνουνε σαν απαραίτητα. Οι ξένοι τα βλέπουν και τραβάνε τα μαλλιά τους.

    Ο Αλέξης το πάει για νέου τύπου Σοβιετία, είτε με Ευρωπαϊκά λεφτά είτε όχι. Δεν τον ενδιαφέρει και πολύ το πως αν και θα προτιμούσε με Ευρωπαϊκά λεφτά. Για να κάνει με το έτσι θέλω τις μεταρρυθμίσεις που υποδεικνύει το μοντέλο της ιδεολογίας του (ή μήπως της ιδεοληψίας του). Έχει τον στρατό και την Αστυνομία. Το ερώτημα είναι τι αντίσταση θα βρει.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Ακομη κι αν ολόκληρο το εξωτερικο χρεος της Ελλαδας χαριστει η ελληνική οικονομια αν δεν προχωρήσει σε μεγαλες μεταρρυθμίσεις και καταργήσει το κομματικό κρατος δεν εχει μελλον.
      Το αντιπαραγωγικο οικονομικο μοντελο των τελευταιων χρονων περιοριζεται στην εισαγωγη αγαθων και όχι στη παραγωγικοτητα αυξάνοντας κατακόρυφα το εξωτερικο έλλειμμα.

      Μια πολιτικη που συνταξιοδοτει πενηνταρηδες και φτιαχνει ένα κρατος συνταξιουχων, αδιαφορει για τους ανεργους και τους φτωχους, αγνοει το δημογραφικό προβλημα δεν εχει ελπιδες ανακαμψης. Ένα κρατος που εφαρμοζει ενα ασαφες εκδικητικο φορολογικο συστημα εχθρικο απεναντι στις ελληνικες επιχειρήσεις που χρησιμοποιείται όχι για την αναπτυξη αλλα για να συντηρει ένα αδηφάγο δημοσιο. Πως θα οικοδομηθει αυτή η χωρα χωρις ξενες επενδυσεις που παραπαιει αναμεσα σε συντεχνιακά συμφέροντα, το κομματικό συμφέρον και πολτικους απατεωνες. Όταν δεν εχεις να πληρωσεις τα χρεη σου δεν βαζεις φορους κοβεις τα εξοδα.

      Το «όχι» δειχνει ποσο βαθια υπαρχει ριζωμενη μεσα στον ελληνα η γνωμη ότι για όλα τα δεινα του φταινε οι ξενοι. Ένα μεα κουλπα δεν εχω ακουσει ποτε από κανενα ελληνα πολιτη. Ποτε θα καταλαβουμε ότι τα δικα μας προβληματα πρεπει να τα λυσουμε εμεις και όχι οι ξενοι.

      Φτανει πια με την καραμελα της λαικης εντολης της δημοκρατιας της αξιοπρεπειας. Δημοκρατια και αξιοπρεπια εχουν και οι αλλοι ευρωπαικοι λαοι δεν είναι αποκλειστικο ελληνικο κοπυραιτ. Οτιδηποτε ευρωπαικο κατεληξε να εμφανιζεται ως εχθρικο. Ενώ μνημονεύουμε ως χωρες προτυπο την αργεντινη και την βενεζουελα. Εφτασε να θεωρειται ως λυση η εξοδος από την ευρωπη, η βαλκανιοποίηση και η απομονωση της χωρας το περασμα στον ολοκληρωτισμο. Αντι να προχωρησουμε εμπρος, επιστρεφουμε στο παρελθον και ειμαστε ικανοποιημένοι.

      Ποιος θυμαται ότι ένα από τα πρωτα αιτηματα των ελληνων του εικοσιενα ηταν η επιθυμια ενταξης στην ευρωπη «θέλοντες να εξομοιωθώμεν με τους λοιπούς συναδέλφους μας Eυρωπαίους», ελεγαν. Ποιος?

      Elimina
    2. Αγαπητέ μου Velvet, αν μου δώσεις εδώ την άδειά σου, θα ήθελα να ανατυπώσω αυτό το σχόλιό σου, αποδίδωντάς το σε εσένα φυσικά, σαν ανάρτηση στο μπλογκ μου...

      Elimina
    3. Οτι θελεις ελευθερα μιστερ Think
      και δεν χρειαζεται να ρωτας

      Elimina
  2. Εγώ σταμάτησα τις αναλύσεις εκ προοιμίου. Με τόσες πολλές οι περισσότεροι έξω θα πέσουμε. Περιμένω :)))
    Ό,τι και αν γίνει ένα ξέρω: αντέχω!
    Καλημέρα Βέλβετ!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Δεν είναι θεμα αντοχης και ποιος αντεχει περισσοτερο. Είναι μερικες αληθειες που δεν θελουμε να παραδεχθουμε και οουτε να ακουσουμε γιατι είναι ενοχλητικες. Προτιμουμε να στρουθοκαμηλιζουμε και να κατασκευαζουμε φανταστικους εχθρους γιατι κοστιζουν λιγοτερο.
      Καληνυχτα Αιρις

      Elimina
  3. «Δημαγωγούντες εκάστοτε τον ελληνικόν λαόν και καπηλευόμενοι τον πατριωτισμόν, διά να παραστήσωμεν εις αυτόν ότι είναι λαός περιούσιος [...] καταντήσαμεν να πείσωμεν αυτόν ότι εις τον αγώνα του πολιτισμού και εις τον αγώνα της προόδου και εις τον αγώνα της αμίλλης δεν έχει ανάγκην, όπως επικρατήση, να μεταχειρισθή τα ίδια όπλα τα οποία μεταχειρίζονται οι άλλοι λαοί. [...]
    Πάντα ταύτα κατορθώσαμεν να πείσωμεν τον λαόν ότι ήσαν περιττά. Συγχρόνως αφήσαμεν αυτόν να επαναπαύεται ότι, εάν του λείψουν όλα τα άλλα εφόδια, δύναται όμως, κρατών επάνω εις τον δίσκον της επαιτείας τας παρελθούσας δόξας του, να προσέρχεται εκάστοτε προς τους ισχυρούς εκείνους, οι οποίοι κατ’ άλλον τρόπον εργασθέντες εγένοντο ισχυροί, διά να ζητή υπέρ εαυτού ως επαιτείαν, επί τη βάσει των παλαιών περγαμηνών του, όπως υπερασπίζη τα δίκαιά του.»
    Ελευθέριος Βενιζέλος, (1864-1936)

    RispondiElimina