02/11/15

HEART - Crazy On You





Απλα γιατι μου αρεσει αυτο το τραγουδι
και η καταπληκτική  Nancy με τα θανατηφορα δαχτυλα
η εισαγωγη και ειδικα η κιθαριστικη εκρηξη μετα το 0:50 αξεπεραστη
Ενω το παθος στα φωνητικα της Ann στο ρεφραιν του "crazy on you" 
ενα ερωτικο καλεσμα που δεν μπορεις να αγνοησεις
Η Ann απο τις μεγαλυτερες γυναικειες ροκ φωνες ever
The brilliant Wilson sisters the best female rock group in the HEART



Video
Crazy On You – HEART – live 2013

10 commenti:

  1. Οι HEART είναι ένα αμερικανικό μουσικό συγκρότημα που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα και παραμενει ακομα ενεργο. Η δουλειά τους συνδυάζει στοιχεία του hard rock, heavy metal και folk. Δημιουργηθηκε από τις αδελφες Wilson, την τραγουδιστρια Ann και την κιθαρίστρια Nancy, έχουν αλλαξει μεχρι τωρα τρεις κύριους σχηματισμούς.

    Κατά την πρώτη περίοδο αποχτησαν μεγάλη δημοτικότητα (πρώτα στον Καναδά, στη συνέχεια, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε μετα σε όλο τον κόσμο), στα μέσα της δεκαετίας του εβδομήντα, με το σκληρό ροκ άλμπουμ ως Little Queen e Gog και στη συνεχεια με το αλμπουμ Butterfly. Στη δεκαετία του ογδόντα αποσυρθηκαν για λιγο από τη σκηνή, και επεστρεψαν με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στη δεκαετία του ενενήντα με τα εργα AOR. Το τελευταίο άλμπουμ, όπως Jupiter's Darling (2004) e Red Velvet Car (2010), χαρακτηρίζονται από την επιστροφή στις ρίζες του hard rock και folk.

    Κατά τη διάρκεια της σαρανταχρονης καριέρας τους, οι HEART έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο. Ευρίσκονται στη θέση 57 της λίστας από τους 100 μεγαλύτερους καλλιτέχνες του hard rock όλων των εποχών που καταρτίζεται από το VH1, και το 2013 συμπεριελήφθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame. Επιπλέον, εχοντας άλμπουμ στην πρώτη δεκάδα πωλησεων από τη δεκαετία του εβδομήντα μέχρι σήμερα, εχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα ροκ συγκροτήματα με την πιο συνεχη εμπορική επιτυχία στην ιστορία.
    Από τα πιο γνωστα τους τραγουδια είναι το Crazy on you, Barracouda, Alone, What About Love,
    Πηγη: Ιταλικη Βικιπεδια

    RispondiElimina
  2. Στ΄αλήθεια κάτι το καταπληκτικό.
    Νάσαι καλά.

    RispondiElimina
  3. Παρ΄όλο που δεν είμαι από τους φανατικούς φίλους αυτού του είδους της μουσικής το τραγούδι τους μου άρεσε.

    RispondiElimina
    Risposte

    1. Ένα απο τα πιο γνωστα τραγουδια των Heart που εγινε αμεσως επιτυχια και περιλαμβανετε στον πρωτο δισκο τους “Dreamboat Annie” το 1976. Σε αυτό βοηθησε η εισαγωγη το τρομερο ριφ και ο ασυνήθιστος συνδυασμο ακουστικής και ηλεκτρικής κιθαρας. Οι στιχοι μιλουν για την επιθυμία ενος ατομου να ξεχασει για λιγο τα προβληματα του κοσμου περνωντας μια νυχτα παθους και ερωτα. Σε μια συνεντυξη η Ann Wilson αποκαλυψε ότι το τραγουδι γραφτηκε ως απαντηση στην γενικη κριση ταυτοτητας που προκαλεσε ο πολεμος του Βιετναμ την περιοδο εκεινη στην Αμερικη.
      Οι Heart σαν γκρουπ εχουν επηρεαστει αρχικα από τους Led Zepelin μα στη συνέχεια εγιναν πιο μελωδικοι.
      Καλο βραδυ

      Elimina
  4. Έχω ακούσει αρκετά κομμάτια τους, αφού το είδος που υπηρετούν είναι στα αγαπημένα μου :))) ( αχ αυτή η κιθάρα όταν ανεβάζει τόνους...παθιάζομαι στο γρατζούνισμα. Θα το περίμενες αυτό από μένα;)
    Την καλησπέρα μου

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Ακούω πολλά είδη μουσικής V, ανάλογα με την ώρα, τη ψυχική κατάσταση, αλλά και το τι κάνω.
      Όταν για παράδειγμα ζωγραφίζω ή δημιουργώ κάτι, ακούω τη μουσική στο μπλογκ μου. Όταν διαβάζω θέλω μόνο ορχηστρικά απαλά, ή κλασική.
      Υπάρχουν στιγμές που λατρεύω να ακούω όπερα ενώ μία στο τόσο πια θέλω ένταση, γρατζούνισμα της κιθάρας, metallica και πάρε μου τη ψυχή.

      τα βράδια ... τζαζ και νέγρικα blues!

      μάλλον έπρεπε να σου γράψω τι δεν ακούω .. ελληνικά (μόνο επιλεκτικά κάποια κομμάτια) και φυσικά καθόλου λαϊκά ☺

      την καλημέρα μου !

      Elimina
    2. Ειχα την εντυπωση ότι σου αρεσαν πιο μελωδικα και ησυχα κομματια δεν ηξερα ότι εισαι και ροκ γκερλ. Και φυσικα δεν περιμενα ότι γνωριζες το συγκεκριμενο συγκροτημα. Με εκπλησεις ευχαριστα. Παντως την εποχη που εμφανιστηκαν οι Heart δεν υπηρχαν γυναικεια χαρντ ροκ γκρουπ στη σκηνη μια και το Hard Rock ηταν και είναι καθαρα αντρικη υποθεση για να παιζουν λεπτεπίλεπτες γυναικες. Επειτα η ηλεκτρικη κιθαρα συμβολιζει κατά καποιο τροπο το φαλλικό οργανο των αντρων κατι σαν προεκταση του δηλαδη. Τελικα οι κυριες απεδειξαν ότι μπορουν να ροκαρουν το ιδιο καλα όπως και οι αντρες.
      Καλο σου βραδυ

      υγ.
      η απαντηση μου στο αποπανω σχολιο σου της 04 Νοεμβρη
      που εσβησα καταλαθος

      Elimina
    3. Η αληθεια ειναι οτι η μουσικη παει αναλογα με την ωρα και τη διαθεση του καθενος. Εκτος απο τους αγαπημενους Λεοναρντ Κοεν, Λεο Φερρέ, Κρις Ρεα, Μαριαν Φαιηθφουλ, που ακουω αρκετα συχνα. Μπορω να πω οτι ακουω ολα τα ειδη μουσικης απο ροκ, μπλουζ, εως λαικα και ρεμπετικα. Το ειδος που ακουω ευχαριστα καθε στιγμη ειναι το hard-rock ακομα και τις στιγμες που θελω να ηρεμησω οσο κι αν αυτο ακουγεται παραδοξο. Ο ηχος της ηλεκτρικης κιθαρας με ξεκουραζει αλλα και μου δινει τρομερη ενεργεια. Το μοναδικο ειδος που με εκνευριζει αφανταστα και δεν μπορω καθολου ειναι η τζαζ.
      Καλο βραδυ

      υγ.
      κι αυτη ως απαντηση στο σχολιο σου της 05 Νομεβρη

      Elimina
  5. Γιατί έτσι απλά μας αρέσουν κάποια μουσικά κομμάτια και δεν είναι απαραίτητες οι αναλύσεις!
    Ναι, και οι λεπτεπίλεπτες γυναίκες έχουν δυναμικό, που ξαφνιάζει! Είναι πολύ δυνατές εκ φύσεως, οπότε γιατί να μην μπορούν να καταπιαστούν επιτυχώς με ένα τέτοιο είδος μουσικής;
    Καλησπέρα V!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Εχεις δικιο μερικες φορες δεν ειναι απαραιτητες....απλα ηθελα να γραψω λιγα λογια γιατι εδω ηταν απαραιτητες
      Εκτιμω τις γυναικες ανεξαρτητως σωματοτυπου που τα καταφερνουν εξισου καλα με τους αντρες αρκει να μην συμπεριφερονται σαν τους αντρες
      Καλησπερα G!

      Elimina