07/01/17

Γιάννης Αντετοκούνμπο




Είδα το βιντεακι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο όταν μετά από μια σπουδαία εμφάνιση δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του κι ενώ έδινε αυτόγραφα σε μερικούς ομογενείς φιλάθλους δεν δέχτηκε να υπογράψει πάνω στη ελληνική σημαία όπως του ζητούσαν. 

Η φράση του «όχι δεν βάζω υπογραφή στη σημαία» με συγκίνησε. Είδα ενα σεμνό αγόρι ενα μελαψό Έλληνα που χωρίς να γνωρίζω το σκεπτικό του, έτσι απλά και ευγενικά αρνήθηκε να υπογράψει ένα "πανί" που για μερικούς αριστερο-θολοκολτουριάρηδες "και να καεί δεν σημαίνει τίποτα". Ενα παιδί που χωρίς να είναι καθαρόαιμος Έλληνας (σαν ορισμένους "πατριωτες") σεβάστηκε την ιερή σημαία μιας χώρας που επέλεξε για πατρίδα του. 

Ο Γιάννη Αντετοκούνμπο, κάποτε πρόσφυγας στη πατρίδα μας, μαζί με τους γονείς του, σήμερα διαπρέπει σαν αθλητής στο αμερικανικό ΝΒΑ. Αυτό το μελαψό αγόρι που αντιμετώπισε το ρατσισμό και χλευάστηκε για το χρώμα του με τη πράξη του απέδειξε όχι πόσο Έλληνας είναι αλλά το ήθος και τη παιδεία του.

Για την ιστορία ο Γιάννης γεννήθηκε to 1994 στη Ελλάδα από νιγηριανούς γονείς, πήγε στο στρατό και διάλεξε τη ελληνική υπηκοότητα που το ελληνικό κράτος του έδωσε οταν τον κάλεσαν να πάει στην Αμερική. Ειμαι βέβαιος ότι ο Γιάννης ο "Greek Freak" οπως τον αποκαλούν θα εξελιχτεί σε ενα καταπληκτικό παίκτη και σίγουρα σε ένα ωραίο Έλληνα.

Χρόνια Πολλά Γιάννη και σ΄ ευχαριστώ για το μάθημα.

2 commenti:

  1. Μ' αρέσει όταν σπαράζει το φίδι....

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Μαθημα αγνου πατριωτισμου απεναντι στους καθε λογης πατριδοκαπηλους και ενα σκαμπιλι σ΄ αυτους που τη χλευαζουν και τη καινε.

      Elimina