05/05/18

Ημέρα μνήμης για τα θύματα της Μαρφίν




«Ζήσαμε την αγωνία του θανάτου πάρα πολλή ώρα, δεν ξέραμε αν θα ζούμε στα επόμενα 5 λεπτά. Αναρωτιόμασταν, γιατί δεν βλέπουμε την πυροσβεστική, άκουσα μετά ότι εμποδίστηκε από κάποιους διαδηλωτές. Θυμάμαι ότι μας έβριζαν, περπατούσαν και μας φώναζαν "να καείτε, να καείτε"», υποστήριξε στην κατάθεσή του υπάλληλος της τράπεζας Marfin.

Στις 05/05/2010, κάποιοι υπάνθρωποι οδηγούμενοι απο την αρρωστημένη ιδεοληψία τους και το γεμάτο μίσος της ψυχής τους δολοφόνησαν τρεις συνανθρώπους μας επειδή είχαν την ατυχία να εργάζονται την ωρα που οι ιδιοι ως κουκουλοφόροι "αγωνιστές" έκαναν "επανάσταση" στο κέντρο της Αθήνας.  Δηλαδή το έγκλημα τους ήταν η εργασία τους.  Αφού έσπασαν ανενόχλητοι την τζαμαρία του κτιρίου, πέταξαν στο εσωτερικό μολότοφ με αποτέλεσμα οι τρεις αυτοί συμπολίτες μας να μην καταφέρουν να απεγκλωβιστούν και να χάσουν την ζωής τους από την ασφυξία και τις αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά.

Οι δολοφόνοι τους: μερικοί διεστραμμένοι, ένας όχλος που ούρλιαζε «κάψτε τους», και συνένοχοι ολοι εμείς που σιωπηλά ανεχόμαστε τη βία το μίσος το λιντσάρισμα του αντιπάλου υποστηρίζοντας ένα εμφύλιο που συνεχίζει να διαιωνίζεται στις μέρες μας. Είναι απάνθρωπο να καταστρέφεις, να καις, να βανδαλίζεις και να δολοφονείς με πρόσχημα την ιδεολογία σου και να νομίζεις ότι αγωνίζεσαι.  Και είναι δικη μας ευθύνη οταν δεν κατανοούμε ότι τέτοια φαινόμενα τυφλής βίας αποτελούν ήττα της κοινωνίας και της δημοκρατίας μας, ότι αυτές οι πράξεις είναι το αξίωμα του μαύρου και κόκκινου φασισμού.
Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσουν στη λήθη τα αθώα θύματα της Μαρφιν που δεν έχουν βρει ακόμη δικαίωση. Γιατί χθες ήταν εκείνοι αύριο θα είναι τα παιδιά μας.

Τα ονόματα τους:
Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών) και εγκυμονούσα με ένα αγέννητο μωρο τεσσάρων μηνών.
Παρασκευή Ζούλια (35 ετών)
Επαμεινώνδας Τσάκαλης (36 ετών)

Εις μνήμην!


Nessun commento:

Posta un commento