09/04/24

Στα φυτά αρέσει ο Μότσαρτ!




Όπως οι άνθρωποι αγαπούν τη μουσική, έτσι και τα φυτά. Με τον ιδιο τρόπο που αντιλαμβάνονται το φως, τις μυρωδιές, την αφή ή τον άνεμο, αντιλαμβάνονται επίσης τις παλμικές δονήσεις που εκπέμπει η μουσική μέσω των αγγείων στα οποία είναι τοποθετημένα. 
Προφανώς δεν μπορούν να χορέψουν, να τραγουδήσουν η να «αισθανθουν» συναισθηματικά ένα τραγούδι. Μπορούν όμως να «νιώσουν» τα ηχητικά κύματα που εκπέμπει η μουσική τα οποία αντανακλώνται στα φύλλα και τα βοηθούν να αναπτυχθούν και να βελτιώσουν την εμφάνιση τους. Μάλιστα τείνουν να στρέφουν τα φύλλα και τις ρίζες προς την πηγή του ήχου σαν να την αγκαλιάζουν.
Ακριβως όπως εμείς ετσι και τα φυτά έχουν τις δικές τους «μουσικές προτιμήσεις». Δυστυχώς για μένα δεν τους αρέσει να ακούνε ροκ, προτιμούν την κλασική μουσική. Οι μουσικές τους προτιμήσεις είναι σονάτες για πιάνο και ο  Μότσαρτ είναι ο αγαπημένος τους.

υγ. Οχι αλλα φυτοφάρμακα μονο Μότσαρτ


3 commenti:

  1. Bucay Jorge "ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΥΠΗΤΕΡΗ όχι και τόσο λυπητερή" δεν έχει μέρες που το διάβασα και ενώ η γραφή του είναι απλή, το ίδιο και οι χαρακτήρες του όπως και το θέμα του (άλλωστε και η ίδια η ζωή απλή είναι, άλλο που εμείς οι άνθρωποι την κάνουμε περίπλοκη) αυτό το βιβλίο με άγγιξε γιατί πάτησε επάνω σε μια πληγή μου και... και... όλα όσα με αυτό συνεπάγονται.

    Επί τούτου, "...αμέσως μετά μου εξήγησε πως τα φυτά είναι κανονικοί ζωντανοί οργανισμοί γεμάτοι ενέργεια, και πως κι αυτά υποφέρουν."

    Και κάτι τελευταίο. Έχω μία ορχιδέα στην τραπεζαρία μου (μου τη δώρισαν 6 του Απρίλη -γι' αυτό κι ο ενθουσιασμός μου με τον Chris Rea που τη γνώρισε την Joan Lesley την ημέρα που νιώθω λίγο πιο ιδιαίτερη από όλες τις άλλες του χρόνου). Δεν υπάρχει κανένα άλλο φυτό εσωτερικά/εξωτερικά του σπιτιού. Τα φυτά μου μαράθηκαν δύο χρόνια πριν (το γιατί είναι μία άλλη ιστορία) και δε σκόπευα να αγοράσω καινούργια φυτά μέχρι να είμαι ξανά σε θέση για την επιλογή τους, την αγορά τους, τη μετακίνηση και τοποθέτησή τους και πάνω απ' όλα τη φροντίδα τους. Ώσπου εμφανίστηκε αυτό το υπέροχο πλάσμα μια λευκή -ροζ ορχιδέα κι ομόρφυνε το χώρο μου. Από τότε που σε διάβασα, ακούει Μότσαρτ. (ήξερα για την κλασική μουσική και την επίδρασή της επάνω στα φυτά, αλλά όχι συγκεκριμένα για το Μότσαρτ).

    Όχι άλλα φυτοφάρμακα!!
    Και οι ορχιδέες θέλουν ιδιαίτερο πότισμα. Σκέφτομαι να πάρω και μία μπλε, τι λες;

    Καλό βράδυ, V!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Αυτο για τις 6 απριλη
      Chris Rea - Every Second Counts
      ---------------
      για τις ορχιδεες αυριο

      Elimina
  2. Ειχα διαβασει μια ερευνητικη μελετη που υποστηριζε οτι και τα φυτά ειναι αρκετα ευαισθητα οταν «ακουνε» ορισμενους θορυβους και αντιδρουν αναλογα. Μερικα φυτα και λουλουδια αυξανουν την παραγωγη γυρης οταν ακουν το βουητο των μελισσων.
    ------------------
    Εμεις δεν εχουμε λουλουδια ή φυτα σε γλαστρες γιατι ταξιδευουμε συχνα και δεν μπορουμε να τα φροντισουμε οπως θα επρεπε...μα πανω στο τραπεζι της κουζινας παντα υπαρχει ενα βαζο με λουλουδια η μερικα αγριολουλουδα.
    --------------------
    Για την ορχιδεα που σκεφτεσαι να αγορασεις πιστευω οτι ειναι μια καλη σκεψη γιατι ολοι εχουν αναγκη μια συντροφια . Ακομη και τα λουλουδια.

    RispondiElimina