22/12/12

OSCAR WILDE - O Ιησούς από την Ναζαρέτ



Απο το μαραγκάδικο της Ναζαρέτ ήρθε στον κόσμο μια προσωπικότητα άπειρα μεγαλύτερη από κάθε άλλη που μπόρεσε να φτιάξει ο μύθος και ο θρύλος, μια προσωπικότητα που -κι αυτό μα την αλήθεια είναι αρκετά παράξενο- ήταν προορισμένη να αποκαλύψει στον κόσμο….ακόμη και την αληθινή ομορφιά των κρίνων  του αγρού που κανείς δεν είχε καταφέρει ως τώρα.

Πήρε τα παιδιά σαν πρότυπο για το τι θα έπρεπε να γίνουν οι άνθρωποι. Ήταν ο πρώτος που συνέλαβε την ιδέα της ενότητας των διαφορετικών φυλών. Κατάλαβε την λέπρα του λεπρού, το σκοτάδι του τυφλού. Την άγρια δυστυχία εκείνων που ζουν για την απόλαυση, την παράξενη φτώχεια του πλούσιου

Περισσότερο από κάθε άλλον στην ιστορία ξυπνάει μέσα μας εκείνη την διάθεση για θαυμασμό-θαυμασμό που γοητεύεται πάντα από κάθε τι ρομαντικό. Τα θαύματα του μου φαίνονται το ίδιο θεσπέσια όπως ο ερχομός της άνοιξης

Είδε πως η αγάπη είναι το πρώτο μυστικό του κόσμου που αναζητήσανε οι σοφοί κι ότι μονάχα με την αγάπη μπορούσε να κανείς να πλησιάσει την καρδιά του λεπρού η τα πόδια του Θεού.

Η δικαιοσύνη του είναι μια δικαιοσύνη ποιητική, όπως ακριβώς θαπρεπε να είναι η δικαιοσύνη. Πραγματικά αυτή είναι η γοητεία του Ιησού: είναι πανόμοιος με έργο τέχνης.

Ο Ιησούς βρίσκεται δίπλα στους ποιητές, η θέση του είναι μαζί με τους ποιητές, γιατί και ολόκληρη η ζωή του είναι ένα υπέροχο ποίημα. Μπορούμε να διακρίνουμε στον Ιησού την άρρηκτη ενότητα της προσωπικότητας με τη τελειότητα.
(Oscar Wilde - De Profundis)

Καλά Χριστούγεννα! / Buon Natale!

___________
Πίνακας- Caravaggio – La nativita / Η γέννηση (1609)

13 commenti:

  1. Gesù di Nazaret

    Da una piccola falegnameria di Nazaret è venuto al mondo una personalità infinitamente più grande di ogni altra che potrebbe rendere il mito e la leggenda, una personalità che aveva lo scopo di rivelare al mondo .... anche la vera bellezza dei gigli dei campi che nessuno era riuscito finora.

    Ha preso i bambini come un modello di ciò che dovrebbe essere fatto da esseri umani. Egli fu il primo a concepire l'idea dell'unità delle singole razze. Ha capito la lebbra del lebbroso, l'oscurità dei ciechi. La miseria selvaggia di chi vive per il piacere, la strana povertà dei ricchi

    Più di ogni altro nella storia, che suscita in noi il desiderio di ammirazione, una ammirazione sempre affascinata da tutte le cose romantiche. I suoi miracoli mi sembrano meraviglosi come l'arrivo della primavera

    Vide che l’ amore è il primo segreto del mondo che hanno cercato i saggi e che solo attraverso l'amore ognuno può avvicinarsi al cuore del lebbroso o ai piedi di Dio.

    La sua giustizia è una giustizia poetica, proprio come dovrebbe essere la giustizia. In realtà questo è il fascino di Gesù è identico come un opera d'arte.

    Gesù si trova accanto ai poeti, il suo posto è con i poeti ... perché tutta la sua vita è una meravigliosa poesia ... Siamo in grado di vedere in Gesù l'unità indissolubile della personalità con la perfezione.

    Oscar Wilde - De Profundis


    RispondiElimina
  2. Καλά Χριστούγεννα velvet
    σε σένα και στούς οικείους σου
    Ευχές για υγεία και αγάπη

    Σε φιλώ γλυκά

    RispondiElimina
  3. Ευχαριστω Ελεν
    Καλα Χριστουγεννα και για σενα

    (⁀‵⁀,) ✫✫✫

    RispondiElimina
  4. Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αντοχές!

    Να είσαι καλά!!!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Ευχαριστω πολυ, γιαγια Αντιγονη
      Καλα Χριστούγεννα με αγαπη

      (⁀‵⁀,) ✫✫✫

      Elimina
  5. Καλά Χριστούγεννα Velvet, με αγάπη, ειρήνη και υγεία...

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Ευχαριστω, Think
      Καλα Χριστουγεννα ας ειναι για ολους

      (⁀‵⁀,) ✫✫✫

      Elimina
  6. Πολύ όμορφη ανάρτηση!Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα Velvet!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Ευχαριστω για τις ευχες Ολγα
      Καλα Χριστουγεννα με αγαπη

      (⁀‵⁀,) ✫✫✫

      Elimina
  7. Buon Natale Vel.
    con amore e felicita per te e i tuoi amati
    e.f

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Grazie tanto
      Buona Natale anche a te

      (⁀‵⁀,) ✫✫✫

      Elimina
  8. αν και τα Χριστούγεννα πέρασαν, αυτές οι γραμμές είναι κάτι που θα έπρεπε να το έχουμε υπ όψιν μας όλο το χρόνο.
    καλά να περνάς Velvet, καλή πρωτοχρονιά.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Ο Ιησους ηταν ο μεγαλύτερος επαναστάτης στην ιστορία της ανθρωπότητας. Δεν οδήγησε στρατούς δεν χρησιμοποίησε καθόλου βια. Κι όμως κατάφερε να αλλαξει τον ρου της ιστορίας και τον κοσμο ολόκληρο. Τα μοναδικά του οπλα ηταν ο λογος ( η διδασκαλία του) και η ζωη του. Η ζωή και ο λογος του μας αποκαλύπτουν την βαθια διδαχή μιας μεγάλης αλήθειας. Κι αυτή η αλήθεια που μας γνώρισε δεν είναι παρα ένα ανθρώπινο συναίσθημα που ονομάζεται Αγάπη και τιποτε άλλο. Απαραίτητο για την επιβιωση και την ελευθερια του ανθρώπου στη κοινωνία. Γιατι οπου κυβερνά η αγαπη δεν υπάρχουν ουτε νόμοι ουτε εξουσία.

      ............

      Ευχαριστω για τις ευχές και ανταποδίδω Μπλουζ

      (⁀‵⁀,) ✫✫✫

      Elimina