15/06/13

Biennale di Venezia 2013




Η 55η Διεθνής Έκθεση Τέχνης της Βενετίας (La Biennale di Venezia) πραγματοποιείται από 1 Ιουν. έως 24 Νοεμ. 2013 μεταξύ του Arsenale των Giardini και σε διάφορες τοποθεσίες μέσα στην πόλη, με τη συμμετοχή 88 χωρών.
Η έκθεση προβάλλει την «σύγχρονη τέχνη στις διάφορες εκφάνσεις της: την τέχνη, το χορό, τον κινηματογράφο, το θέατρο, την αρχιτεκτονική, τη μουσική και που επιβραβεύει κάθε δύο χρόνια, με το Leone dOro

Ο Στέφανος Τσιβόπουλος εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 55η Διεθνή Έκθεση Τέχνης - La Biennale di Venezia με το έργο Ιστορία Μηδέν, που παρουσιάστηκε ήδη στa Giardini κατά την προεπισκόπηση της 29ης Μαΐου 2013. Το έργο επιμελήθηκε η Συραγώ Τσιάρα, διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη, και ανατέθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Πολιτισμού.

Η ιστορία Μηδέν, περιλαμβάνει μια ταινία τριών επεισοδίων και ένα αρχειακό υλικό κειμένων και εικόνων. Η ταινία θέτει ερωτήματα σχετικά με την αξία και το ρόλο του χρήματος στην ανάπτυξη των ανθρώπινων σχέσεων, παρουσιάζοντας τις εμπειρίες τριών πολύ διαφορετικά ατόμων: Μια συλλέκτρια έργων τέχνης, η οποία πάσχει από άνοια, και ζει μόνη σε ένα σπίτι που μοιάζει με ένα μουσείο, τρελαμένη απο την μανία να δημιουργεί χάρτινα άνθη origami από λουλούδια με τραπεζογραμμάτια ευρώ. Εναν αφρικανό μετανάστη ο οποίος περιπλανιέται στους δρόμους της Αθήνας σπρώχνοντας ένα καλάθι με ψώνια και μαζεύοντας παλιοσίδερα για να τα πουλήσει. Ενα καλλιτέχνη που παρατηρεί και καταγράφει τυχαία συμβάντα στο δρόμο με το i-Pad, αναζητώντας την έμπνευση μέσα από την σύγχυση που επικρατεί στο τοπίο της πόλης.

Fonte: Comunità Ellenica di Venezia


Στο Palazzo Enciclopedico (Εγκυκλοπαιδικό παλάτι) έχουμε τρεις ακόμη ελληνικές συμμετοχές, με τις δημιουργίες των Βλάση Κανιάρη, Δρόσου Σκύλλα και Χριστίνας Σούλου.

______________________
Video
Venice Art Biennale 2013, Giardini
Palazzo Enciclopedico

2 commenti:

  1. Η αλήθεια είναι πως την παρακολουθώ όσο γίνεται αυτό βέβαια, μέσα από τον έντυπο τύπο... όμως για δεύτερη χρονιά φέτος είχα την ευκαιρία να δω από κοντά στο Φάληρο την Art Athina.
    Φυσικά δεν γνωρίζω κατά πόσο συγκρίνεται , μάλλον καθόλου αλλά εσύ θα γνωρίζεις καλύτερα....

    Καλό βράδυ Velvet!!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Η τεχνη νομιζω ότι διατηρεί την δυναμικη της οπουδήποτε
      Βεβαια και ο χωρος παρουσίασης παιζει μεγάλο ρολο
      κι εδώ υπάρχει επιπλέον η μαγεία μια πολης σαν την Βενετία
      και τα πανέμορφα παλάτσι που την φιλοξενούν
      Είναι από τις πιο σημαντικες εικαστικές διοργανώσεις διεθνως
      φετος συμμετέχουν περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες
      από 88 χώρες
      Προσωπικά δεν με ενθουσίαζει και τοσο η μοντέρνα τέχνη
      προτιμώ αυτη του προηγούμενου αιώνα
      Γιατι δεν κανεις ένα ταξιδακι...

      Καλη σου μέρα Λεβινα...

      Elimina