14/11/15

Νon au terrorisme





Τα θυματα των τζιχαντιστων ειναι κυριως ο μουσουλμανικος κοσμος μαζι με τις χιλιαδες ανθρωπινες ψυχες που απελπισμενα διασχιζουν και πνιγονται καθε μερα στην Μεσογειο και στο τελος ολοι εμεις.
Δεν θα σταθω ποιος τους οπλισε το χερι και πως δημιουργηθηκαν. Η τρομοκρατια δεν είναι παρα τυφλη βια, βαρβαροτητα και φασισμος απειλη για ολοκληρη την ανθρωποτητα. Ειναι ασεβεια προς τα θυματα να κανουμε χαιρεκακα συμψηφισμο νεκρων απο αντιδυτικισμο και εκδηλωσεις μισους απο ιδεοληπτικες εμμονες.
Το μακελειο (της 13 Νοεμβρη) στο Παρισι στρέφεται εναντια στον πολιτισμό την ελευθερια και τις αξιες μου και από μενα καταδικαζεται παραυτα. Η Ευρωπη δεν είναι αθωα αλλα μονο αυτη μπορει να κρατησει ψηλα το φως εναντια στο σκοταδι. Χρεος μας ειναι να μην αφησουμε τον σκοταδισμο να επικρατησει στη ζωη μας.
Εκφραζω τα συλλυπητηρια και την αλληλεγγυη μου προς τον γαλλικο λαο.
(V)


Foto
ansa.it

12 commenti:

  1. αυτό: συλλυπητήρια και σιωπή !
    _________

    RispondiElimina
  2. Στο στόχαστρο οι λαοί κι οι κατακτήσεις τους
    Το αίμα δεν έχει αποχρώσεις...

    RispondiElimina
  3. συλλυπητήρια επίσης προς το συριακό λαό, που βιώνει εδώ και πέντε χρόνια το "Παρίσι 14/11" σε πολύ μεγαλύτερο κλίμακα

    RispondiElimina
  4. Το φώς είναι πιο ισχυρό απο το σκοτάδι!
    e.f

    RispondiElimina
  5. Ο τίτλος είναι "Non au terrorisme", μα το φινάλε αφορά μονάχα το γαλλικό λαό. Κι η αφορμή;... Συγγνώμη, αλλά εμένα μου φαίνεται (γενικά, κι όχι για Εσάς προσωπικά) ότι η τεράστια, μαζική συμπαράσταση προς έναν λαό (κι η έλλειψη παρόμοιας - υπό τις ίδιες συνθήκες - προς άλλους λαούς) οφείλεται σε ένα γεγονός: τώρα πλέον κι εμείς (σαν Ευρωπαίοι) ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. Φοβόμαστε να πάρουμε το μετρό, το αεροπλάνο, να πραγματοποιήσουμε τις βραδινές μας εξόδους και τα ταξίδια μας στο Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Βαρκελώνη. Φοβόμαστε γιατί κινδυνεύουμε - εμείς κι ο κόσμος μας - άμεσα. Αυτός ο φόβος όταν ξυπνάει μέσα μας, γίνεται η αιτία να καταδικάζουμε την τρομοκρατία. Μετά (αν υπάρξει "μετά") - ξανά remission.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Δεν κατάλαβα καλά ποιες απαντήσεις Σας απευθύνονται στο δικό μου το σχόλιο, οπότε θα συμπληρώσω εδώ.
      Το θέμα είναι τεράστιο και κατ' αρχήν ήταν δικό μου τεράστιο λάθος που στο blog Σας αναφέρθηκα σ αυτό. Θα ήθελα να κάνω κάποιες διευκρινήσεις, γιατί νομίζω ότι προσβληθήκατε από το σχόλιό μου και νομίζετε πως βάζω στους άλλους την ταμπέλα "je suis hypocrite", όπως είναι τώρα στη μόδα. Εγώ δεν είχα/έχω τέτοιες προθέσεις.
      Θα πω κάτι τελευταία φορά εδώ, μακάρι να βγάλετε το σωστό συμπέρασμα
      Αν πριν τις 13/11/15 είχα ρωτήσει ανοιχτά:
      - Γιατί οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν ξεχάσει τα μαθήματα της δικής τους ιστορίας και δεν κατάλαβαν πως κάποιες "μαύρες σελίδες" της έχουν αρχίσει να επαναλαμβάνονται;
      - Γιατί όχι κάπου μακριά, στο τέλος του κόσμου, αλλά στη δική μας, την πολιτισμένη Ευρώπη, η οποία καμαρώνεται για τις αξίες της, από το 2012 ξανά (και δραστικά) επεκτείνεται η αντισημιτική βία;
      - Γιατί ένα χρόνο πριν, 1 στους 6 Γάλλους (ή 16% των γάλλων πολιτών) είχε δηλώσει θετική γνώμη για το ISIS (το Αύγουστο 2014 υπήρξε δημοσίευμα σχετικά με μια δημοσκόπηση του "Ρωσία σήμερα");
      εμένα θα μου είχαν βάλει την ταμπέλα "ρατσιστής"... κι όχι μόνο. Για τώρα δεν ξέρω και δεν έχει πια σημασία.
      Κατά τα άλλα... κάποτε τέτοια εποχή λέγαμε "Le Beaujolais nouveau est arrivé".

      Elimina
    2. Αγαπητε/η ανωνυμε/η μονο η παρακατω απαντηση της 17 Νοεμβρη αφορα εσας. Και φυσικα δεν προσβληθηκα καθολου απο το σχολιο σας.
      Συμφωνω μαζι σας σε αρκετα από αυτά που γραφετε αλλα μην ζηταμε πολλα από τους συνανθρωπους μας. Ο κοσμος ειναι αυτος που ειναι ας μην το κατηγορουμε για τα οποια λαθη και παραλειψεις του. Εχει τοσα προβλημα να λυσει στην καθημερινοτητα του για να παρακολουθει και να ασχολείται καθημερινα τι γινεται στη μεση και στην απω ανατολη.

      Οσο για την πολιτισμενη Ευρωπη ναι καμαρωνω για τις αξιες, τη κουλτουρα, τις τεχνες, την επιστημη, τη δημοκρατια και την ελευθερια που απολαμβάνουμε ώστε να μπορουμε να εκφραζομαστε και να μιλαμε ελεύθερα μεταξυ μας. Γιατι σ΄αυτή την Ευρώπη που ολοι συχνα κατηγορουμε, εχουμε τη δυνατοτητα να διαμαρτυρηθουμε να καταγγείλουμε ότι δεν μας αρεσει και να το αλλαξουμε, να κανουμε την αυτοκριτική μας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας για μακρινους λαους που υποφερουν, κατι που δεν εχω δει να κανουν πχ οι αραβικες χωρες για αλλους λαους. Και όλα αυτά τα πετυχαμε εμεις οι λαοι της Ευρωπης χωρις τη βοηθεια κανενος, με συνεχης κοινωνικους αγωνες και πολύ αιμα.

      Και θα κλεισω με μια φραση του Κορνηλιου Καστοριαδη που αναφερεται στο δυτικο πολιτισμο:
      «Δεν θέλω να πω με κανέναν τρόπο ότι όλα αυτά απαλείφουν τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Δυτικοί. Λέω μόνον ότι η ιδιαιτερότητα του δυτικού πολιτισμού έγκειται ακριβώς στην ικανότητά του της αυτοαμφισβήτησης και της αυτοκριτικής. Στην ιστορία της Δύσης, όπως και σε όλες τις άλλες ιστορίες, υπάρχουν θηριωδίες και φρικαλεότητες.
      Aλλά όμως μόνον η Δύση δημιούργησε την ικανότητα για εσωτερική αμφισβήτηση ­αμφισβήτηση των ίδιων των θεσμών και των ιδεών της εν ονόματι της λογικής συζήτησης μεταξύ των ανθρώπων, η οποία παραμένει ανοιχτή στο διηνεκές και δεν αναγνωρίζει έσχατο δόγμα»

      Σας ευχαριστω για τη συζητηση και τη συμμετοχη
      Καλο σ/κ

      Elimina
  6. Ο φοβος είναι ένα ανθρώπινο συναισθημα δεν ειμαστε υπερανθρωποι. Δεν νομιζω όμως ότι ο κοσμος συμπαραστεκεται επειδη φοβαται. Αλλα κι αν είναι ετσι δικαιολογειται. Το ιδιο αίσθημα αλληλεγγυης το εχει δειξει στο παρελθον ακομη και για αλλους λαους που βρισκονται χιλιαδες μιλια μακρυα χωρις να κινδυνεύει αμεσα. Πιστευω ότι ολους μας αγγιζει μια τέτοια τραγωδια.

    Καταδικαζουμε την τρομοκρατια και πριν και μετα. Ειμαστε εναντια σε αυτα τα παρανοικά μυαλα σε αυτους τους στυγνους δολοφονους που προκαλουν με εκδικητικο μισος τον θανατο αθωων.

    RispondiElimina
  7. @
    Σας ευχαριστω ολους για τη συμμετοχη και τα σχολια

    RispondiElimina
  8. Δυστυχώς πίσω απο όλη αυτή τη φρίκη και το τρόμο που βίωσαν οι Γάλλοι και οι Σύροι, κρύβονται πολεμοχαρείς εθνότητες που οπλίζουν αρρωστημένα μυαλά, για το κέρδος.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Πολεμοχαρεις κυβερνησεις θα ελεγα που χρησιμοποιούν τις θρησκευτικες και πολιτικες ιδεολογιες για να χωριζουν και να εμποτίζουν με μισος τους λαους με απωτερο σκοπο να επιτυχουν τα οποια συμφέροντα τους

      Elimina
  9. Και μια απαντηση σε οσους κατηγορουν ολους εκεινους που συμπαραστάθηκαν στα θυματα του Παρισιου και ξεχνουν εκεινα της Συριας, της Βηρυτού, των παλαιστινιων η των κλπ
    Αγαπητοι μου «τιμητες των παντων και αορατων» μαλλον δεν ειμαστε τελειοι όπως εσεις που τρέφετε συναισθηματα καθολικης αγαπης για ολοκληρο τον κοσμο και ενδιαφερεστε για ολους ανεξαιρετως.
    Και για να μιλησω προσωπικα για μενα, η αληθεια είναι ότι συνηθως νοιάζομαι λιγο περισσοτερο για τους κοντινους δικους μου και λιγοτερο για τους απομακρυσμένους κατοικους της απω ανατολης.
    Δεν εχω τοσο πλούσια και χριστιανική ψυχη όπως φαινετε

    Αλλα μεταξυ μας, αγαπητε ουμανιστη και οι δυο μας μεσα από την θαλπωρη του σπιτιου μας συμποναμε και θλιβομαστε. Λιγο υποκριτικο δεν είναι να με κατηγορεις αφου στο τελος την οποια συμπαράσταση στα θυματα κι οι δυο μας μονο στα πληκτρα εκφραζουμε.

    RispondiElimina