04/02/16

Πολιτικος σουρεαλισμος η σχιζοφρενεια




Κλεισαμε ενα χρονο που οι φρουδες ελπιδες αποδειχτηκαν λεπιδες. Από μια συμμορια πολιτικων απατεωνων που με δολιο τροπο εξαπατωντας ενα τμημα του ελληνικου λαου αναρριχηθηκαν στην εξουσια. Που το παραμυθι της "σκληρης" διαπραγματευσης αποδειχτηκε τελικα πληρη υποταγη και δουλοπρεπεια. Που με την δηθεν "αριστερη" πολιτικη τους και την υποσχεση να "σκισουν" τα μνημονια εφεραν ένα ακομη σκληροτερο οδηγωντας στη εξαθλιωση και στην απολυτη φτωχεια μια ολοκληρη χωρα. Για μια χουφτα καρεκλες, για να διορισουν οσους προλαβουν και να αρπαξουν οτι προλαβουν οπως και οι προηγουμενοι και στο τελος να ξεπουλησουν την οποια δημοσια περιουσια απεμεινε.

Το να γελοιοποιουνται και να ξεφτιλιζονται καθε μερα να καταπινουν τα διαφορα «ανοητε» καθολου δεν με ενδιαφερει. Αν ειχαν λιγη τσιπα θα ειχαν παραιτηθει προ πολλου. Πολιτικες μαριονετες ηταν και θα παραμενουν οσο ειναι χρησιμοι μεχρι να ολοκληρωσουν το καταστροφικο τους εργο. Ομως αυτο που δεν μπορω πια να ανεχτω ειναι τα θρασυτατα ψεματα που μου πετουν καταμουτρα υποτιμωντας τη νοημοσυνη μου. 

Οσο για το θεατρο του παραλογου που συνεχιζεται και επαναλαμβανεται καθεφορα σαν μια σουρεαλιστικη σκηνη με τους ίδιους σχιζοφρενεις πρωταγωνιστες τι να πεις. Τι άλλο να σκεφτεις για μια κυβερνηση που "υποστηριζει" τη σημερινη γενικη απεργια εναντια στα μετρα που η ιδια εχει υπογραψει και θελει να εφαρμοσει. Στο τελος θα νοιωσουμε εμεις ασχημα που δεν τους καταλαβαινουμε.
(V)


11 commenti:

  1. Δυστυχώς.....
    Το σκηνικό δεν είναι σουρεάλ
    αλλά κωμωδία κακής ποιότητας

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Απο εκεινες που τα αυγα θα επρεπε να πεφτουν σορηδον
      αντι να καλουμαστε στο τελος να πληρωνουμε και τη παρασταση

      Elimina
  2. Πέστα Χρυσόστομε. Εγώ τα έλεγα από την προεκλογική περίοδο και κάποιες και κάποιοι του διαδικτύου μου κήρυξαν τον πόλεμο.
    Μόνο αφελείς και απογοητευμένοι μπορούσαν να πιστέψουν τις αβάσιμες υποσχέσεις τους. Τελικά καταλήξαμε να διορίζουμε όλο μας το σόι.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Αγαπητε μου κακως ελαβες σοβαρα τους κάθε λογης παρατρεχαμενους. Αυτοι τη δουλεια τους εκαναν. Επειδη δεν ειχαν τακτοποιηθει με τους προηγουμενους ηλπιζαν σε κανα διορισμο απο τους καινουργιους.

      Τωρα πια δεν τους πιστεύει κανενας. Ηδη με τις τελευταιες αγροτικες κινητοποιησεις και τη σημερινη πανελλαδικη απεργια ο κοσμος εδωσε την απαντηση του.

      Elimina
  3. πριν από ένα χρόνο περίπου διάβασα εδώ κάτι σαν "καλύτερα να ψηφίσω έναν ηλίθιο, παρά αυτόν που με θεωρεί ηλίθιο" .. ή κάπως έτσι
    είμαι ... απ' έξω, γι αυτό άλλα τρία πράγματα μονάχα:
    - ακόμη κι αν το δεχτώ ότι ο λαός "εξαπατήθηκε" (3 φορές μέσα σε ένα χρόνο), αφού αυτός δεν θέλει να αναγνωρίσει κι αντιμετωπίζει την πραγματική κατάσταση, τότε οι πιθανότητες για παρόμοιες μελλοντικές εξαπατήσεις παραμένουν αρκετά μεγάλες,
    - δεν έχετε δει (ακόμη) το τι θα πει φτωχιά (εύχομαι να μην μάθετε ποτέ),
    - δεν τα πάω καλά με τα θρησκευτικά, μα νομίζω οι Εβραίοι δεν έκοβαν άσκοπα βόλτες πάνω-κάτω στην έρημο επί 40 χρόνια. νομίζω έπρεπε να χαθεί κι ο τελευταίος. που θυμόταν τον παλαιό τρόπο ζωής.

    RispondiElimina
  4. Χαιρομαι που μου ξαναθυμισατε αυτη τη φραση.
    1)Εγραψα ότι εξαπατηθηκε γιατι η συγκεκριμενη μεθοδος της παραπλάνησης που χρησιμοποιησε προεκλογικα ο συριζα για να παρει την εξουσια αλλα και στη συνεχεια για να παραμεινει (δημοψηφισμα, εκλογες) το αποδεικνύει. Αυτό δεν σημαινει οτι και ο λαος ( το 36% δηλαδη) δεν φερει ευθύνη για τις οποιες επιλογες και τις πραξεις του. Ενας ακομη λογος που η κατασταση συνεχως χειροτερευει και ισως το γεγονος αυτο να τον κανει να σκεφτει διαφορετικα.
    Οι πιθανοτητες να παραπλανηθει απο καποιους αλλους νεους σωτηρες παντα θα υπαρχει. Η μαζα ευκολα χειραγωγείται και παρασυρεται από τους επιτηδειους παίρνοντας στο κατοπι της ολους μας
    2)Δεν ξερω πως εννοειται εσεις τη φτωχεια. Αλλα αυτή που εγω φοβαμαι περισσοτερο ειναι η πεινα και όχι η φτωχεια.
    3)σ΄αυτό συμφωνω ότι για να γεννηθει κατι καινουργιο πρεπει να εκλειψει το παλιο. Αλλα είναι ανοητο να περιμενουμε κι εμεις αλλα σαραντα χρονια περπατωντας στην δικη μας ερημο. Δεν συμφωνειται?

    Ευχαριστω για το σχολιο και την επισκεψη
    Καλο βραδυ

    RispondiElimina
  5. Τι να πω αγαπητέ Velvet... Εσύ ξέρεις πως αισθάνομαι... Πάντως, άμα μιλάμε για τον λαό, δεν είναι το 36%. Το 36% των εγγεγραμμένων είναι. Του λαού ήτανε το 20%. Το θέμα που ήταν οι υπόλοιποι 40% που δεν ψηφίσανε και τι κάνουν τώρα όλοι εκτός από απεργίες και πορέιες... Αν λέει η αροιμία δίξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι, κι αν η "κυβέρνηση" και όλες οι "κυβερνήσεις βγαίνουν τελικά ανάμεσα από τον λαό... μήπως ότι λέμε για την κυβλερνηση είναι τελικά γενίκευση για ένα λαό ολόκληρο... Όλοι του την φέρνουν του λαού; τόσο θύμα είναι;
    Νά'σαι καλά.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Τα εχεις γραψει και τα εχουμε συζητησει αρκετες φορες μιστερ Think. Η αποψη μου είναι οσο εξυπνος κι αν είναι ενας λαος παντα οι πολιτικάντηδες στο τελος θα τον εξαπατουν. Είναι το συστημα τετοιο ντυμενο με τη προβιά της δημοκρατιας φτιαγμενο στα μετρα τους που το επιτρέπει. Αν οι λαοι ηταν τοσο εξυπνοι δεν θα υπηρχαν κυβερνητες και κυβερνωμενοι. Πρεπει να μεταβληθουν πρωτα οι κοινωνικες και οικονομικές δομες μιας κοινωνιας για να πουμε ότι μπορει να αλλαξει συνολικα η σκεψη ενος λαου.
      Ευχαριστω και καλο βραδυ

      Elimina
    2. Συμφωνώ εδώ με το σχόλιό σου, όμως για ν' αλλάξουν οι κοινωνικές και οικονομικές δομές, θέλει να γράψει το κοντέρ ένα ολοστρόγγυλο μηδέν, να το πάρουμε από την αρχή και με κατάλληλη παιδεία, φυσικά από όσους έχουν πάρει το μάθημά τους πια!
      Υπολόγιζε, λοιπόν, πολλά χρόνια και κράτα πάλι μικρό καλάθι! Αυτό είναι που με απογοητεύει, ενώ προσπαθώ και το παλεύω στις ψυχές που διαπαιδαγωγώ κι έχω την ευθύνη μέρους της ανάπτυξής τους...
      Όπου περνάει από τα δικά μου χέρια, επίσης προσπαθώ να περνώ αυτές μου τις σκέψεις κι ας φαίνονται γραφικές, ουτοπικές σε πολύ κόσμο. Πιστεύω ότι είναι χρέος μου να το κάνω, αφού τις έχω. Μακάρι να το κάναμε όλοι όσοι σκεφτόμαστε έτσι. Μην περιμένουμε μαγικά ν' αλλάξουν όλα και πάντα από κάποιους άλλους! Έτσι, γίνεται η αρχή.

      Elimina
  6. Ε ...Να μην ανατρέψουμε την 1η αριστερή κυβέρνηση, μην έρθουν οι νεοφασίστες, να δώσουμε μια 2η ευκαιρία.

    Εγώ από καιρό απομακρύνθηκα από αυτούς τους βρωμιάρηδες νεοταξιτες. Στο κάτω-κάτω συμπαθώ πιο πολύ την Casapound!

    Ανώνυμος, αν και ξέρεις ποιός είμαι.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Δεν νομιζω να πιστευεις οτι η λυση ειναι η εναλλαγη πολιτικων σχηματων στην εξουσια οταν οι ιδεες τους παραμενουν αγκυλωμένες στην εποχη του πρωτου παγκοσμιου. Εγω δεν συμπαθω καμμια casa εκτος από εκεινη της casa d’ Irene. Στο ιντερνετ ολοι ανωνυμοι ειμαστε, ανωνυμε.

      Elimina