10/02/16

Χαντρες και χαιμαλια




Μια φορα κι ενα καιρο οι κατοικοι μιας μικρης χωρας που ζουσαν καλα αλλα με δανεικα ακουσαν ενα πρωι ενα μικροσωμο κοντο που ειχε ερθει απο μακρυα και πουλουσε κατι πολυχρωμες χαντρες με μαγικα χαιμαλια και ελεγε οτι οχι μονο ξεματιαζουν και διωχνουν τα κακα πνευματα απο τα σπιτια τους μακρυα μα οποιος τις φορουσε θα ζουσε σαν μαχαραγιας αλλα για να τις δωσει σε ολους δωρεαν επρεπε πρωτα αυτον να κανουν βασιλια και ο λαος χωρις δευτερη σκεψη εδιωξε τους παλιους μεμιας και εκανε αυτον το νεο του βασιλια και τοτε αρχισαν ολοι χαρουμενοι να τραγουδουν και να χορευουν με νταουλια και βιολια γιατι επιτελους θα αλλαζαν ολα στη μικρη τους χωρα και θα ζουσαν ολοι μια χαρα, ετσι περνουσε ο καιρος πινοντας και τρωγοντας στα καπηλεια αλλα μια μερα εμφανιστηκαν τρεις κακοι ξενοι απο το πουθενα που ζητουσαν επιμονα να πληρωθουν για τις χαντρες και τα χαιμαλια γιατι απο αυτους τις ειχε παρει δανεικες και τις χρωστουσε ο βασιλιας μα ο λαος δεν ηθελε να τις επιστρεψει αφου τις ειχε λαβει δωρεαν και τοτε ο μικροσωμος βασιλιας φοβηθηκε μην φαει ολο το ξυλο της αρκουδας αυτος και ειπε οτι αποφασισει ο κυριαρχος λαος ετσι και εγινε λοιπον κι αφου μετρησαν τα κουκια ειπανε «οχι» ολοι δυνατα εμεις δεν δινουμε πισω τις χαντρες και τα χαιμαλια εμεις δεν πληρωνουμε τα δανεικα του βασιλια και τοτε δαγκωσε τα χειλη απο το κακο του ο βασιλιας και ειπε μεσα του με τετοιο χαζο λαο δεν με βλεπω καλα και βγαινει και τους λεει μπραβο παιδια αξιζετε ακομη περισσοτερα χαιμαλια αρκει να υπογραψουμε μια αλλη παραγγελια μα πρωτα πρεπει να διωξουμε απο το παλατι τον βεζιρ αζαφαλα γιατι μαζι με κατι αλλους συνωμοτησαν κρυφα να σας κλεψουν τα χαιμαλια και ετσι την γλυτωσε προς το παρον ο πονηρος βασιλιας και ζει μεχρι σημερα αυτος οι φιλοι του οι συγγενεις και οι φιλοι των συγγενων του καλα και ο λαος εγινε κατι σαν βεγκαν καταναλωνοντας σανά.
(V)
________________
Αυτο το (ας το πουμε) "παραμυθι" συμμετεχει στο: princess-airis.blogspot.com της Αιρις που οργανωσε "τα παραμυθια με κουκια και με ρεβυθια" και θελω να την ευχαριστησω που μου εκανε την τιμη να το συμπεριλαβει.

Ενα ακομη ευχαριστω και στην Γλαυκη απο το stisglafkistocafe.blogspot.com που διαβαζοντας το δικο της παραμυθι ηταν η αιτια να σκαρωσω τουτο δω.

25 commenti:

  1. :))))
    Βρε τι μου θυμίζει...τι μου θυμίζει!
    Θα σε προσθέσω στο δρώμενο μου ή το έγραψες ως απάντηση στο παραμύθι της Γλαύκης μας ;
    Καλό ξημέρωμα V!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Η αληθεια ειναι οτι το εγραψα ως απαντηση στο παραμυθι της Γλαυκης αλλα ας μεινει μεταξυ μας
      Οπου θελεις προσθεσε με
      Ciao bella

      Elimina
    2. Μπορείτε να γελάτε όσο θέλετε πίσω από την πλάτη μου.
      Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μια και έγραψα ένα παραμύθι ακολουθώντας όλα τα χαρακτηριστικά ενός γνήσιου παραμυθιού. Αυτός ήταν ο πρωταρχικός μου στόχος κι έπειτα ίσως ένα πολιτικό μήνυμα. Φυσικά μέσα από το παραμύθι για έναν ενήλικα, που θέλει να δει, διακρίνεται η ειρωνεία και η πικρή αλήθεια.
      Αν ο ενήλικας δεν τη δει και θεωρήσει αφελή και ονειροπόλο τον αφηγητή του παραμυθιού, τότε δεν ευθύνεται ο αφηγητής...
      Στον σκατόκοσμο που ζούμε δεν υπάρχει σωτηρία, αν δεν έρθει ένα ισχυρό τέλος, ώστε να το ακολουθήσει μια νέα αρχή από το μηδέν. Γενικά δεν υπάρχουν αθώοι, καθώς όλοι κοιτούν το συμφέρον τους και μάλιστα κάποιοι πατώντας επί πολλών πτωμάτων.
      Απλά μαζί με τα σανά, που είναι όλοι μα όλοι όσοι αναφέρεις στο παραμύθι σου καίγονται και μερικά ελάχιστα χλωρά.
      Το σίγουρο είναι πια ότι μέσα σ' όλο αυτό το πάρτι ηλιθιότητας και βαρβαρότητας έχει πέσει μεγάλη υστερία παντού, όπου όλοι ωρύονται σαν κάργιες, και έχουμε χάσει τον μπούσουλα.
      Να σου πω και κάτι, που δεν το έχω ξαναπεί;
      Ας πάμε εντελώς στον πάτο και δεν με ενδιαφέρει πια τίποτε. Μου ανακατεύεται τόσο πολύ το στομάχι με όλα, που δεν αξίζει να ασχολούμαι περισσότερο δημόσια. Προσωπικά ξέρω μέχρι που μπορώ να το πάω και το κάνω όσο είναι δυνατό φυσικά.

      υ.γ.
      Από ό,τι θα έχεις δει, δεν γράφω καθόλου πια κείμενα που έχουν σχέση με την πολιτική κατάσταση, γιατί δεν γουστάρω να μπαίνω σε διαλόγους, που ξέρω ότι μόνο μανία θα βγάλουν και όχι ψύχραιμη πολιτική σκέψη, αλλά κι επειδή προσπαθώ να συγκεντρωθώ και να δω λίγο πιο μπροστά (τι θα μπορούσε να γίνει)...
      Αυτό θα ήθελα να γίνει σεβαστό από σένα.

      Elimina
    3. Γλαυκη δεν μπορω να καταλαβω τι είναι αυτό που σε πειραξε. Το κειμενο δεν το εγραψα για να ειρωνευτω εσενα ουτε κανενα αλλον. Χρησιμοποιησα αν θελεις ως δανεικο τον βασιλια του παραμυθιου σου και τον τοποθετησα σε μια διαφορετικη πραγματικοτητα και τιποτα περισσοτερο. Βεβαια μπορει να μην συμφωνεις με αυτά που γραφω αλλα αυτή είναι η αποψη μου. Προσωπικα δεχομαι τις πολιτικες ιδεες του συνομιλητη μου και δεν με ενδιαφερει τι ψηφιζει ο καθενας. Αντιθετα εχω δεχθει χυδαιοτητες και υβρεις από ανωνυμα σχολια στο παρελθον επειδη εχω αντιθετη αποψη.
      Νομιζω ότι μπορεις να καταλαβεις ποτε γινετε χιουμορ και ποτε όχι. Αν θεωρεις ότι το κειμενο και τα σχολια είναι προσβλητικα για σενα τα διαγραφω αμεσως.

      Elimina
    4. Δεν θα διαγράψεις τίποτε.
      Ναι, κάποιες στιγμές χάνουμε όλοι το χιούμορ μας. Γνωρίζεις μετά από τόσο καιρό πόσο χιούμορ κάνω και πως το δέχομαι με άνεση.
      Το κείμενό σου η αλήθεια είναι ότι το εξέλαβα ως ειρωνεία απέναντι σε αυτό που έγραψα. Μέσα από το οποίο δεν δικαιολογούσα κανέναν και τίποτα. Ήταν ένα παραμύθι με τα κλασικά χαρακτηριστικά αυτού του είδους γραπτού λόγου. Παρόλα αυτά διαφαινόταν η ειρωνεία και η πικρία για την κατάστασή μας.

      Το αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τις απόψεις σου ή κάποιες από αυτές είναι άλλο θέμα. Σίγουρα σε κάποια είμαι σύμφωνη και σε κάποια άλλα όχι από αυτά που σκέφτεσαι και υποστηρίζεις και το ξέρεις από παλιότερες συζητήσεις μας.
      Το ζήτημα είναι να μην ξεχνάμε όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια και να μην στεκόμαστε μόνο στο τι έγινε χτες ή σήμερα. Να κοιτάμε λίγο πιο πλατιά και συνολικά μια κατάσταση, γιατί μόνο τότε θα μπορούμε να διακρίνουμε και να κρίνουμε καθαρότερα ό,τι μας συμβαίνει, ώστε να είμαστε σε θέση να οδηγηθούμε σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αλλιώς θα πέφτουμε στα ίδια λάθη διαρκώς.

      Δεν θα ήθελα να κάνουμε πολιτική συζήτηση κι εξηγώ παραπάνω τους λόγους.
      Σέβομαι κι εκτιμώ την παρουσία σου στον δικό μου χώρο και το ξέρεις, όπως και θαυμάζω πολλά που έχεις γράψει εδώ μέσα. Εννοείται ότι έχω παραμερίσει τις στιγμές, όπως κι εσύ, που αντιπαρατεθήκαμε λεκτικά για πολιτικά θέματα, που και αυτό είναι απόλυτα χρήσιμο ενίοτε να συμβαίνει.
      Αν παρεξήγησα, ζητώ συγνώμη.

      Elimina
    5. Α, και για να επανέλθει το χιούμορ...
      Διορθώσεις από μια δασκάλα...
      Βάλε, καλέ μου άνθρωπε, σημεία στίξης και φτιάξε παραγράφους, γιατί μου κόπηκε η ανάσα και μου βγήκαν τα μάτια, για να το διαβάσω και...θα κοπείς στις εξετάσεις παραμυθιού :)))

      Elimina
    6. Και τι ειναι αυτα τα σημεια στιξης
      Οπως εκεινα τα μπιμπικακια της ακμης
      Ειναι γιατι καθαρισα το κειμενο με κλερασιλ

      Η καθαριοτης ειναι η δεν ειναι μιση αρχοντια

      Elimina
  2. Μπράβο Velvet... το πόσο
    θα μας στοιχίσουν αυτά
    τα χαϊμαλιά δεν λέγεται
    Κι όταν μάλιστα μασάμε
    διαρκώς σανό η προοπτική
    να ξυφύγουμε γίνεται άπιαστο
    όνειρο!!!!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Μαλλον απο οτι φαινεται θα μας κοπουν και τα σανα
      Ηδη οι αγροτες απεργουνε
      Να δουμε ποιος θα τα καλλιεργει τωρα

      Elimina
  3. Σιγά να μη θυμίζει κάτι!!!!!!!
    Καλό απόγευμα!!!!!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Τι θυμιζει τι θυμιζει
      Τον πινοκιο με το ρυζι

      Elimina
  4. Risposte
    1. Πως το λενε οι αγγλομαθεις
      Ουαου

      Elimina
  5. Τέλειο το παραμύθι σου, το καταδιασκέδασα. Ίσως λόγω χαϊμαλιών!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Νασαι καλα Pippi ευχαριστω.

      Elimina
  6. Αυτο το κατι σαν βεγκαν που τρωει σανο με πεθανε!...

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Ενταξει με τους βεγκαν το εχουν συνηθισει
      Οι αλλοι οι κρεαταν πως το καταπινουν

      Elimina
  7. Μακάρι να μην υπήρχαν αφορμές να γράφονται τέτοια παραμύθια...και να μην υπήρχαν και χαϊμαλιά και να μην υπήρχαν πολλά αλλά δυστυχώς υπάρχουν!
    Το στοιχειωμένο παραμύθι σου απ' τη ζωή βγαλμένο!
    Καλό ξημέρωμα!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Μακαρι να υπηρχαν μονο χαρουμενα γεγονοτα
      Και η ζωη μας να ητανε λιγο παραμυθενια

      Elimina
  8. Καλησπέρα V !
    Καλώς σε βρίσκω στο σπιτικό σου. Όμορφοι οι λογισμοί σου και το παραμύθι σου. Μια ακόμα γροθιά στο στομάχι !
    Μου άρεσε πολύ !
    Καλό σου βράδυ !!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Δεν ειναι ακριβως παραμυθι
      Μα ετσι ακουγεται πιο ανωδυνα
      Ευχαριστω

      Elimina
  9. Αγαπητέ Velvet και Γλαύκη.
    Χαίρομαι που υπάρχει μια κατανόηση μεταξύ σας πάνω στην πολιτική κατάσταση στη πατρίδα μας.
    Συναίβει προεκλογικά να διαφωνήσω με τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Απλούστατα διότι η δημοσιογραφική μου εμπειρία έβλεπε το ακατόρθωτο στην πραγματοποίηση αυτών των υποσχέσεων όπως και έγινε.
    Από κάποιους παρεξηγήθηκα τότε και μου έκοψαν την καλημέρα.
    Δεν με πείραξε. Αυτά γνωρίζουν και αυτά κάνουν.
    Χαίρομαι που εσείς δεν φτάσατε σε αυτό το σημείο.
    Αυτό δείχνει τον πολιτισμό σας.
    Να είστε καλά.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Αγαπητε Ντενυ
      Οι κυβερνησεις πεφτουνε μα η αγαπη μενει

      Elimina
  10. Χαίρε!
    Όμορφο το παραμύθι σου....μου άρεσε ο τρόπος γραφής σου!
    Καλή σου μέρα :)

    RispondiElimina