04/03/20

Ενας ακηρυχτος πολεμος




Οταν ο ξενος δεν σου χτυπα την πορτα να του ανοιξεις μα προσπαθεί με βια να τη παραβιασει για να μπει, παυει να ειναι ο ξενος ικετης που χρειάζεται την βοηθεια σου και ονομάζεται εισβολέας. Οι εικονες τις τελευταιες μερες στα ελληνοτουρκικά συνορα φανερωνουν καθαρα μια κατευθυνόμενη μαζικη εισβολη, ενα οργανωμενο σχεδιο απο την πλευρα του ερντογαν που χρησιμοποιει ανθρωπινες σφαίρες ως πολιορκητικό κριό ενος ακηρυχτου πολεμου, εναντιον της Ελλαδος και κατ' επεκταση ως μεσον πιεσης προς την Ευρωπη.

Οι κατατρεγμενοι αυτου του κοσμου αξιζουν την αλληλεγγυη μας αλλα οχι εκεινοι που προσπαθουν να εισελθουν σε μια χωρα με τη βια απαιτωντας ετσιθελικα το δικαιωμα του πολιτικου ασυλου. Οι διαφοροι ψευτοουμανιστες που με περισσή ευαισθησια ζητουν ανεξέλεγκτα το ανοιγμα των συνορων ειναι επιεικως αφελεις αν δεν καταλαβαινουν τα σχεδια του ερντογαν. Αν τα γνωριζουν είναι συμμαχοι στις επιδιωξεις του και εναντια στους ομοεθνείς τους.

Οσο επικροτουμε την λαθροδιακινηση και ονομαζουμε ολους αυτους ανεξαιρετως προσφυγες (που δεν ειναι) δεν βοηθαμε τους πραγματικούς προσφυγες. Το προσφυγικο τα τελευταια χρονια εχει παψει να ειναι προσφυγικο και εχει γινει ένα συγχρονο δουλεμποριο ανθρωπινων ψυχών απο επαγγελματίες διακινητές που κερδιζουν πολιτικα και οικονομικά ωφελη στη πλατη αυτων των δυστυχισμενων.

Και οχι ο Ελληνικος λαος δεν μισει κανεναν ουτε ειναι ρατσιστης οπως με ευκολια ορισμένοι του κολλανε αυθαιρετα την ταμπελα. Εχει αποδειξει χρονια τωρα οτι ξερει να υποδεχεται και να φιλοξενεί οπως το εχει πραξει μεχρι σημερα. Ομως οταν καποιος λειτουργεί ως αμυνόμενος γιατι φοβαται για τη δικη του ασφάλεια ειναι αδυνατον να νοιωσει τον αλλον οποιος κι αν ειναι αυτος.

Κανεις δεν ξεχνα οτι κι εμεις εγγονια και παιδια μεταναστων και προσφυγων υπηρξαμε, μα οποιος θελει να ζησει εδω πρεπει να σεβαστει την ιστορια αυτου του τοπου, τις παραδοσεις, τον πολιτισμο του, την υποσταση αυτου του κρατους που ζητα να τον φιλοξενησει.
(V)

Nessun commento:

Posta un commento