17/04/22

Alle vittime Ucraine

 


Οgni volta che ascolto questo canto gregoriano è come sentire la dolce voce del Signore. Credo che può alleviare le ferite sanguinanti, dalle crudeltà insensate e delle violenze inflitte nei corpi di uomini, donne e bambini in Ucraina. Un popolo martoriato che percorre il sentiero del Calvario come lo stesso Gesù che alla fine riporta alla memoria la sua incoronazione con la corona di spine da parte dei suoi carnefici. Oggi per i cattolici cristiani si celebra la Risurrezione del Signore, e sono sicuro che anche il popolo Ucraino non tarderà a celebrare la loro Risurrezione.

Κάθε φορά που ακούω αυτό το γρηγοριανό άσμα είναι σαν να ακούω τη γλυκιά φωνή του Κυρίου. Πιστεύω ότι μπορεί να ανακουφίσει τις πληγές που αιμορραγούν απο την παράλογη σκληρότητα και βία που ασκείται στα σώματα ανδρών, γυναικών και παιδιών στην Ουκρανία. Σ' αυτόν τον βασανισμένο λαό που βαδίζει το μονοπάτι του Γολγοθά όπως ο ίδιος ο Ιησους και που στο τέλος φέρνει στη μνήμη τη στέψη του με το ακάνθινο στεφάνι από τους δήμιους του. Σήμερα γιορτάζεται η Ανάσταση του Κυρίου για τους καθολικούς και είμαι βέβαιος ότι και ο Ουκρανικος λαός δεν θα αργήσει να γιορτάσει την δική του Ανάσταση.



2 commenti:

  1. Χρόνια πολλά V!
    Εύχομαι να τελειώσει το κακό σύντομα! Να θυμηθεί ο άνθρωπος ξανά ποιος είναι και να αφήσει το τέρας πίσω του. Τα σημάδια από τις πληγές θα παραμείνουν εκεί να υποδεικνύουν αυτό που δε θα πρέπει να ξεχνά. Δυστυχώς, μαθαίνει για λίγο από τα λάθη του κι έπειτα πέφτει στην ίδια παγίδα.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Ναι καποτε θα τελειωσει
      Και οπως συμβαινει δυστυχως θα αφησει πισω,
      ερειπια, νεκρους, και πληγες που δεν θα επουλωθούν ποτε.
      -------------------
      Χρονια πολλα!

      Elimina