Palazzo Ca' Foscari |
Το Πανεπιστήμιο Ca' Foscari της Βενετίας ιδρύθηκε το 1868. Η έδρα του βρίσκεται στο Palazzo Ca' Foscari, γοτθικό παλάτι με θέα στο Μεγάλο Κανάλι. Θεωρείται η αρχαιότερη σχολή (Business School) στην Ιταλία και από τα αρχαιότερα στον κόσμο μετα από εκείνο της Αμβέρσας.
Aula Magna |
Από την ίδρυσή του, το Πανεπιστήμιο Ca'Foscari είχε μια έντονη διεθνή διάσταση, ιδιαίτερα σημαντική σε μια πόλη όπως η Βενετία, πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο και σταυροδρόμι μεταξύ ανθρώπων απο διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες. Σήμερα παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που οργανώνονται σε τέσσερις μεγάλους επιστημονικούς και πολιτιστικούς τομείς: την οικονομική, γλωσσική, επιστημονική και ανθρωπιστική σχολή. Η ίδια η πόλη της Βενετίας εξ αλλού προσφέρει ένα μοναδικό περιβάλλον, όπου τέχνη, πολιτισμός, ιστορία, οικονομία, αρχαία παράδοση και μοντερνισμός συνυπάρχουν μαζί.
Aula Baratto |
Εκτός από το Παλατσο Ca' Foscari το Πανεπιστήμιο διαθέτει ενα μεγάλο αριθμό κτισμάτων το καθένα με την δικη του ιστορία, το δικό του ύφος και τη γοητεία του. Μια αρχιτεκτονική κληρονομιά που περιλαμβάνει αριστοκρατικά παλάτσι όπως Ca' Dolfin, Ca' Bempo, Ca' Bernardo, με πανέμορφες αίθουσες, γοητευτικές αυλές και εσωτερικούς κήπους, πολλά προσφάτως ανακαινισμένα.
Μέσα από μια μικρή διαδρομή και μερικές φωτογραφίες, ανάμεσα σ΄ενα ταξίδι γνώσης, ιστορίας και τέχνης μπορείτε να θαυμάσετε το εντυπωσιακό Palazzo Ca' Foscari (1429), την Αula Baratto, την Sala Berengo, την Aula Magna και αλλες αίθουσες με φόντο την υπεροχη θέα στο Canal Grande.
(V)
Entrata Principale |
Portego da Canal Grande |
Και το υπέροχο ταξίδι για οποιον θέλει να θαυμάσει την ομορφιά συνεχίζεται εδω: http://www.cafoscarialumni.it/pages/gli-spazi-di-ca-foscari
υγ.
Ολα αυτα τα εγραψα με βαρια καρδια για την απεραντη θλιψη και ντροπη που με κατεβαλε μετα τα τελευταια απαραδεκτα επεισοδια στο Πολυτεχνειο, και γενικα γνωριζοντας την αθλια εικονα που επικρατει χρονια τωρα στους χωρους των ελληνικων πανεπιστημιων. Ειναι κριμα στη χωρα που γεννηθηκε η τεχνη και η ομορφια να τα σαρωνει ολα η καταστροφη και η ασχημια.
Πόσο δίκιο έχεις....
RispondiEliminaΜετράμε πληγές!!!!
Δυστυχως αυτον τον λαο τον χαρακτηριζει η ελειψη παιδειας και αμορφωσιας, εχει συνηθισει να ζει στην ασχημια και απωθει οτι ειναι ωραιο και ομορφο, αρεσκεται στο διχαστικο πολιτικο λογο και στα εμφυλιοπολεμικα κηρυγματα μισους, επαψε να αγαπα τη πατριδα του και παρακολουθει αμετοχος να την καταστρεφουν καθε μερα.
EliminaΗ απαξίωση ξεκινά με την υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
RispondiEliminaΟι τραμπούκοι τις περισσότερες φορές υποκινούνται για να αμαυρώσουν την ουσία της επετείου της εξεγερσης του Πολυτεχνείου. Χρόνια τώρα.
Θα ήθελα μια φορά στα ΜΜΕ να δω την κάμερα να στρέφεται στις σχολικές γιορτές στην ημέρα της επετείου, που τιμούν το Ιδεώδες της Ελεύθερης και Δημιουργικής Σκέψης και Πράξης Ζωής.
Όσο τα ΜΜΕ θα στήνουν από την προηγούμενη κάμερες στους δρόμους του Πολυτεχνείου περιμένοντας έκτροπα, εμμέσως θα τα προκαλούν.
Πρόταση: ας στραφει το ενδιαφέρον του κόσμου στους μαθητές που τιμούν την Εξέγερση του Πολυτεχνείου και θα δείτε πως σε λίγα χρόνια ΟΥΤΕ ένας τραμπουκος δε θα δημιουργεί το ελάχιστο, ακριβώς γιατί ΚΑΝΕΊΣ δε θα του δίνει σημασία.
Δεν διαφωνω σε αυτά που λες. Μονο που εδώ οι μπαχαλακηδες και δηθεν αντιεξουσιαστες νομιζουν ότι καιγοντας μια σημαια η καταστρέφοντας δημοσια και ιδιωτικη περιουσια κανουν επανασταση. Θα τους υπενθυμισω ότι στη Καταλονία τη πατριδα του αναρχικου κνηματος κανεις δεν καιει καταλανικες σημαιες. Και οι πραγματικοι επαναστατες ηταν οι αγωνιστες του 21 που εδωσαν η ζωη για τη πατριδα και τη σημαια.
EliminaΓιατι η οποια επανασταση δεν γινεται εναντιον της παιδείας καταστρέφοντας και λεηλατωντας τα παντα και ουτε με πορειες δυο ωρων στη αμερικανη πρεσβεια αλλα στους χωρους της δουλειας, στο χωραφι και στο εργοστασιο.
Για μενα αυτοι οι τυποι εκτος από χουλιγκανοι εχουν όλα τα γνωρισματα μιας παραστρατιωτικης οργανωσης που πουλαει υπηρεσιες βιας. Τα φαινόμενα αυτα θα παψουν να συμβαινουν μονο αν συμφωνησουν καποτε όλα τα κομματα και αποφασισουν να δωσουν ένα τελος. Εξ αλλου ο εορτασμός του πολυτεχνείου τα τελευταια χρονια εχει καταντησει εορτασμος των μπαχαλακηδων.
Ειδικα στα χρονια της μεταπολιτευσης στην ελληνικη κοινωνια απουσιαζει ο πολιτισμος η παιδεια και ο σεβασμος και υπαρχει μια ροπη προς το βανδαλισμο την απαξιωση και τη καταστροφη σε οτιδηποτε. Τα πανεπιστημικα κτηρια εκτος από χωρους γνωσης και διδασκαλιας είναι και αρχιτεκτονικα αριστουργηματα και θα επρεπε να προστατεύονται περισσοτερο από εκεινους που φοιτουν σε αυτά. Μα εκεινο που δυστυχως παρατηρω ότι το ωραιο επαψε να εχει εραστες αλλα τερατα που τρέφονται με τη βια και την ασχημια. Και αυτό είναι που με θλιβει περισσότερο.