15/03/19

Αμεση απελευθέρωση της Nasrin Sotoudeh



Σε 38 χρόνια κάθειρξη και 148 μαστιγώσεις καταδικάστηκε από το θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης η Ιρανή δικηγόρος, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Νασρίν Σοτουντέχ.

Η καταδικαστική απόφαση, που καταγγέλλεται στη σελίδα Facebook του συζύγου της Reza Khandan, ορίζει τη συνολική ποινή της, μετά από δύο υπερβολικά άδικες δίκες, σε 38 χρόνια φυλάκισης. Τον Σεπτέμβριο του 2016, είχε καταδικαστεί, όντας απούσα, σε πέντε χρόνια φυλάκισης σε μια άλλη υπόθεση.

«Είναι άκρως σοκαριστικό το γεγονός ότι η Nasrin Sotoudeh κινδυνεύει με σχεδόν τέσσερις δεκαετίες φυλάκισης και 148 μαστιγώσεις για το ειρηνικό της έργο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της υπεράσπισης των γυναικών που διαμαρτύρονται ενάντια στους εξευτελιστικούς νόμους για την υποχρεωτική χρήση της hijab (μαντίλας) στο Ιράν. 

Η Nasrin Sotoudeh πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως και άνευ όρων, και αυτή η αισχρή καταδίκη να αναιρεθεί χωρίς καθυστέρηση», δήλωσε ο Philip Luther, Διευθυντής Έρευνας και Θεσμικής Πίεσης της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

«Η Nasrin Sotoudeh έχει αφιερώσει τη ζωή της στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και τον αγώνα κατά της θανατικής ποινής - είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι οι ιρανικές αρχές την τιμωρούν για το έργο της για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η καταδίκη και η ποινή της εδραιώνουν τη φήμη του Ιράν ως σκληρού καταπιεστή των δικαιωμάτων των γυναικών.»
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ

Για την άμεση απελευθέρωση της Nasrin Sotoudeh
Υπογράφουμε εδωFree-Nasrin-Satoudeh-now

3 commenti:

  1. τελειωμό δεν έχει...

    RispondiElimina
  2. https://www.youtube.com/watch?v=YcREGJ5vaS0&list=PL98gl6Dv5beM1vbJ2z6dW3JXvgCtIUAVK

    RispondiElimina
  3. Δυστυχως σε αρκετα μερη του κοσμου
    κυβερναει ακομα η βαρβαροτητα και το παραλογο
    Τι να πει κανεις.

    RispondiElimina